Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Plzeň znovu nevyhrála, o tři body v Teplicích přišla v závěru

Teplice – Ne a ne a ne. Ani na čtvrtý pokus se fotbalisté Plzně nedočkali vítězství v soutěžním utkání. Po dvou porážkách a remíze si obhájce titulu znovu dělil body, tentokrát v Teplicích. Západočeši přitom vedli 2:0, ale o výhru přišli v samotném závěru, když na konečných 2:2 vyrovnal Michael Lüftner.

Daniel Kolář z Plzně (vpravo) bojuje o míč s teplickým Admirem Ljevakovičem
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Plzeňský kouč Miroslav Koubek udělal změny v sestavě, ve které chyběli zraněný stoper Procházka či Kovařík, na hrotu útoku dostal šanci od začátku Ďuriš.

Tepličtí začali sice aktivněji a vysunutým presinkem dokázali Plzni dělat zpočátku problémy, ale vydrželo jim to jen prvních patnáct minut. Na jejich konci byla jedovatá rána Lüftnera po odvráceném rohu, Kozáčik ji ale robinzonádou vytěsnil na roh.

Pak už byli nebezpečnější hosté. Ve 34. minutě ještě Petržela pálil z pravé strany jen do brankáře Grigara, minutu nato ale hosté stejně vedli. Vaňkův centr ze standardní situace uklidil za zadní tyč pod břevno obránce Baránek.


Domácí tou dobou dělali v defenzivě jednu chybu za druhou. Těsně před pauzou pustili do šance nejdřív Hořavu, kterého ještě Grigar z těsné blízkosti vychytal, a pak i Kopice. Tomu vybojoval míč v tvrdém souboji Ďuriš a Kopic zaznamenal první soutěžní branku v dresu Plzně.

Teplice se ale hned po pauze vrátily na dostřel. Pomohla jim k tomu ruka Hubníka v pokutovém území. Proti Plzni se kopala penalta po 73 zápasech a teplický Fillo ji s přehledem proměnil. Bývalý hráč Plzně se pátým zásahem dostal do čela tabulky střelců.

Tím ale zajímavý večer na Stínadlech nekončil. Hned poté začala zhasínat světla a rozhodčí utkání přerušili. Trvalo zhruba deset minut, než se opět pokračovalo. Pak už to byl spíš nervózní zápas - Teplice se sice snažily tlačit dopředu, ale Plzeň hrála velmi kompaktně a sama byla z brejků výrazně nebezpečnější.

Mezitím přišel silný liják, který nakonec přinesl štěstí domácím. Ti se na konci základní hrací doby dlouho nemohli dostat ani k šestnáctce soupeře, pak ale Vondrášek vybojoval roh, který usměrnil do sítě hlavou Lüftner. Prakticky současně s ním skákal do souboje i brankář Grigar, který si ze srážky odnesl krvavý šrám na hlavě, ale nakonec dohrál. Plzeň už odpovědět nedokázala.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)

Branky: 49. Fillo z pen., 90. Lüftner - 35. Baránek, 45.+2 Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pilný. ŽK: Ljevakovič, Jablonský, Hora, Krob - Hubník, Mahmutovič, Rajtoral. Diváci: 9361. 

Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek, Breite (84. Táborský), Vachoušek (77. Balázs), Ljevakovič, Fillo (65. Kapolongo) - Potočný. Trenér: Vavruška.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Petržela (65. Vůch), Vaněk, D. Kolář, Hořava, Kopic (90. Kovařík) - Ďuriš (78. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

David Vavruška (trenér Teplic): "Já si myslím, že to utkání lidi vtáhlo, i když kvalitou pokulhávalo. Bylo v něm na můj vkus málo šancí, ale to vyplývalo z toho respektu, který k sobě hráči měli. My jsme velkou část první půle strávili na půlce soupeře, vysoko jsme napadali, ale přesto jsme prohrávali. Udělali jsme pár chyb, to se stává. Bez nich by zápasy končily 0:0. Je to další zkouška, která dělá mužstvo silnějším. Ten zápas hráče fyzicky hrozně bolel, ale jsem z nich nadšený."

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Další utkání, které jsme měli vyhrát. Ty zápasy jsou jak přes kopírák, soupeř má minimum gólových situací, my naopak přehršle. V poločase to mohlo být daleko vyšší vedení, místo toho vstoupíme do poločasu nekoncentrovaně, přijde špatný aut, nečekaný odraz a smolný zákrok Hubníka a soupeř je v kontaktu. Musíme se chovat úplně maximalisticky aspoň v obraně, když nedáme ty čtyři, pět gólů, které jsme mohli dát. Musíme odstranit hlavně nedostatky v osobních soubojích. Každý má osobní úkol, i při standardce v 90. minutě. Obrana systémově funguje, sráží ji jen individuální chyby."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články