Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Dočkal: Výkon nebyl optimální, ale je dobře, že jsme se přepli na pozitivní vlnu

Praha – Zatímco někteří fotbalisté se vyhýbají kopnutí penalty jako čert kříži, Bořek Dočkal znovu dokázal, že ho souboj s gólmanem tváří tvář netrápí. V duelu se Zlínem se postavil hned ke dvěma pokutovým kopům, oba proměnil a byl jedním z hlavních postav výhry Sparty 3:0. Ta se díky zisku tří bodů vyšvihla do čela tabulky.

Ladislav Krejčí (vlevo) oslavuje vstřelený gól Sparty s Bořkem Dočkalem
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Dočkal se poprvé prosadil už v šesté minutě, kdy ho fauloval Hájek. "Nemám rád, když musím jít po faulu na penaltu, ale nebyl důvod si nevěřit, navíc zápas se teprve rozjížděl," řekl český reprezentant. "Kdyby přišel Lafi (David Lafata), tak bych mu ji nechal. Ale nikdo se k tomu nehrnul, navíc to nebyl faul, který by mě bolel a nějak pohybově omezil," doplnil.

Zatímco první pokutový kop s přehledem proměnil, na jeho druhý pokus v nastavení prvního poločasu si brankář Dostál sáhnul a propadl mu pod tělem. "Myslím, že první jsem dobře kopnul a i kdyby tam šel, tak by ji neměl," popsal Dočkal. "U druhé mi trochu zatrnulo, protože to není hezký pocit, když zvednete hlavu a je tam brankář. Ale snažil jsem se do toho dát razanci, aby neměl šanci to chytit, i kdyby směr vystihnul," uvedl šestadvacetiletý hráč.


Navíc mohl pomýšlet i na hattrick, ale ve velké šanci ho po přestávce vychytal Dostál. "Měl jsem to řešit jinak, ale je pravda, že chytal opravdu dobře. Když vybíhal, tak byl u nás vždycky hrozně rychle. Po prohře 0:3 ho to asi moc netěší, ale opravdu podal dobrý výkon," ocenil soupeře Dočkal.

Výhra pro Spartu navíc byla důležitá i proto, že se po bolestivém středečním vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva dokázala zvednout. "Když přijde v sezoně těžký moment, tak je potřeba rychle přepnout na pozitivnější vlnu," upozornil Dočkal. "Nám se to povedlo, i když to ale nebyl optimální výkon. Mrzí mě hlavně neproměněné šance, kterých především po přestávce bylo dost," dodal slávistický odchovanec.

Letenští také díky vítězství udrželi ligovou neporazitelnost a odskočili rivalovi z Plzně. "Moc to zatím neznamená. Ale tohle období je náročné, kluby hrají poháry, takže kdyby se nám povedlo pravidelně sbírat body, byla by to do zbytku sezony výhoda. Za každý bodík, který získáme navíc, můžeme být rádi," prohlásil Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články