Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Novák: Věřili jsme, že na postup máme, a podle toho to vypadalo

Kodaň – Po utkání se společně s dalšími Jabloneckými sešel pod sektor svých fanoušků a několik minut slavil. Na Filipovi Novákovi bylo znát, že si vítězství 3:2 nad Kodaní, které znamenalo postup do 4. předkola Evropské ligy, pořádně užívá. "Zvládli jsme to a teď jsem tak šťastný, že se to ani nedá popsat," řekl jablonecký obránce, kterého těšilo, jak tým zvládl obrátit vývoj dvojutkání po domácí porážce 0:1. 

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jens Dresling

"Za postupem jsme si šli. Nikdo v kabině neříkal, že už nemůžeme postoupit. Všichni jsme si věřili, že na to máme, a podle toho to vypadalo na hřišti," prohlásil Novák po utkání.

Jablonec v utkání vedl už 2:0, navíc hrál přesilovou hru, přesto dovolil domácím ještě boj o postup zdramatizovat. "To vyloučení nám asi trochu pomohlo, ale v prvním utkání zas pomohlo jim. Klíčový byl ale druhý vstřelený gól, který nás uklidnil, protože jsme věděli, že i když Kodaň dá jeden gól, tak stále postupujeme," popisoval Novák pocity během zápasu.

Jenže Kodaň snížila 18 minut před koncem a z utkání bylo ještě drama. "To bychom nebyli my, kdybychom si to ještě nezkomplikovali. Dali jsme zas na 3:1 a znovu prožívali euforii, ale oni ještě stihli dát na 3:2 a my se báli až do konce. Ještě k tomu nastavení pět minut. Ale zvládli jsme to a teď jsem tak šťastný, že se to ani nedá popsat," prohlásil Novák.

Domnívá se, že Kodaň odvetu podcenila. "Je to možné. Na domácím hřišti by měli hrát víc agresivněji, my je v tom předčili i v běhání. Myslím, že jsme postoupili zaslouženě," dodal.

Původní plán bylo hrát základní skupinu Evropské ligy do tří let, nyní už ji má Jablonec na dosah. Musí však ještě zvládnout play-off. "Cíl je jasný. Uděláme pro to maximum, abychom postoupili. Když jsme dostali Kodaň, málokdo nám věřil, zvlášť když jsme doma prohráli. A my postoupili, takže podle mě není soupeř, kterého nemůžeme porazit," dodal Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články