Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec v dramatické bitvě přestřílel Kodaň a slaví postup

Kodaň – Čtvrté předkolo Evropské ligy budou hrát hned čtyři české týmy. Po Plzni, Spartě a Liberci si závěrečnou část kvalifikace zahraje také Jablonec. Severočeši o svém postupu rozhodli na půdě Kodaně, kterou na jejím hřišti porazili 3:2 a i přes úvodní porážku 0:1 díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře postupují dál. Los 4. předkola Evropské ligy sledujte v pátek od 13:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Jablonecký Tomáš Wágner slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jens Dresling

Prvních patnáct minut v Kodani přitom kdovíjaký fotbal nenabídlo a vypadalo to, že moc branek padat nebude. O něco více na míči byli domácí, ale hra se odehrávala zejména ve středu hřiště.

Dobu klidu ukončil až ve čtrnácté minutě Jablonec a hned to byl vzruch gólový. Po dvou centrech vznikl ve vápně dánského celku zmatek, který ukončil až přesnou hlavičkou pod břevno Wágner.

Také druhý výrazný moment první půle patřil hostům. Centr Nováka z levé strany prošel až do malého vápna, kde nejprve promáchl Masopust a k zakončení se dostal také Wágner. Střelec první branky však tentokrát z těžkého úhlu trefil tyč.

Kodaň poté zvýšila svoji aktivitu. To Jablonec se zatáhl a hrál dosti pasivně. Dánský celek převahu však nedokázal přetavit v jedinou větší příležitost. Pozornost brankáře Hrubého trochu zvýšila pouze dalekonosná střela Santandera, jež skončila těsně nad břevnem jablonecké branky.

To do druhé půle domácí vstoupili lépe a hned v šestačtyřicáté minutě se po pokusu Delaneyho musel Hrubý činit. O chvíli později zase přetaženým centrem orazítkoval břevno Santander. Jenže byl to Jablonec, kdo znovu mohl slavit. V padesáté minutě fauloval na hranici vápna Kvist Pospíšila a z následné standardní situace trefil přesně k tyči Greguš.

Jablonec v ten moment postupoval a Kodaň musela dát dva góly. Dánský celek se také hned tlačil dopředu, jenže jeho snahy dostaly v čtyřiašedesáté minutě ránu, jelikož za nadávky směrem k rozhodčímu byl vyloučen Verbič.

Avšak hra v desíti domácí nezlomila. Spíše naopak. Před brankou Jablonce několikrát vznikl závar, který Severočeši ještě vyřešili. Osmnáct minut před koncem však Kodaň vybojovala na středu hřiště balón. Ten dolétl až k Jörgensenovi, který si pohrál s Pernicou a Masopustem a na závěr si tváři v tvář poradil i s Hrubým.

Severočeši ale dokázali na gól soupeře odpovědět. V třiaosmdesáté minutě se po rychlém brejku dostal míč až na hranici vápna, kde si ho na střelu navedl Pospíšil a opět zvýšil na dvojgólové vedení.

Ale Kodaň se ani tentokrát nevzdala. V samotném závěru vykřesal naději po přesné hlavičce z malého vápna Santander. 

Domácí se ještě v nastavení tlačili za vyrovnáním, které by jim zajistilo postup, ale další gól již v Kodani nepadl. Postup do další fáze kvalifikace Evropské ligy tak slaví Jablonec.

FC Kodaň - FK Jablonec 2:3 (0:1)

Branky: 72. N. Jörgensen, 88. Santander - 14. Wágner, 53. Greguš, 83. Pospíšil. Rozhodčí: Trattu - Soteriu, Viktoros (všichni Kypr). ŽK: Kvist, Santander - Wágner, Hübschman, Greguš, Mingazov. ČK: 64. Verbič (Kodaň). Diváci: 14 142. První zápas: 1:0, postoupil Jablonec. 

Kodaň: Andersen - Ankersen (86. Nilsson), Antonsson, M. Jörgensen, Augustinsson - Kvist (61. Kusk), Amartey, Delaney, Verbič - Santander, N. Jörgensen. Trenér: Solbakken.

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Masopust (72. Mingazov), Pospíšil, Greguš, Crnkič (88. Rossi) - Wágner (82. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články