Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Reprezentanti jsou s losem spokojeni. Němci budou mít respekt, věří Kadlec

Praha – Poměrně spokojení byli po losu kvalifikace mistrovství světa v roce 2018 čeští fotbaloví reprezentanti. V silách národního týmu je podle nich určitě postoupit a předem se nevzdávají ani proti obhájci titulu Německu, které je favoritem skupiny. "Myslím, že v našich silách je Němce potrápit, a proč bychom je nemohli i porazit," řekl obránce Michal Kadlec.

Radost českých reprezentantů
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Kromě Německa Češi narazí ve skupině na Severní Irsko, Norsko, Ázerbájdžán a San Marino, na turnaj přímo projdou jen vítězové devíti skupin a osm nejlepších celků z druhých míst čeká baráž.

"Shodli jsme se, že máme hratelnou skupinu. Myslím, že los je dobrý, já osobně jsem docela spokojený. Samozřejmě těžší soupeři tam jsou, to si nevyberete, ale myslím, že můžeme pomýšlet na nejvyšší příčky," řekl útočník Tomáš Necid.

Podobně vidí los i obránce Michal Kadlec. "Myslím, že to mohlo být horší i lepší. Pochopitelně to mohlo vypadat daleko hůř, ten celek z třetího koše mohl být papírově silnější. Uvidíme, jaká bude forma. Pokud se dostaneme na mistrovství Evropy, mohlo by nám to pomoci k dobrému rozjezdu kvalifikace mistrovství světa," řekl Kadlec.

"Bylo jasné, že tam jeden těžký soupeř bude. Víceméně to dopadlo ještě poměrně dobře. Favorit je samozřejmě jasný, bude to asi boj o druhé místo," doplnil obránce Theodor Gebre Selassie.

Za jasného favorita je považováno Německo. Pro Kadlece bude souboj s mistry světa o to zajímavější, že v letech 2008 až 2013 hrával za Leverkusen. "Na zápas s Němci se osobně moc těším. Já jsem napůl Němec, znám celý ten národ, jak to tam funguje. Oni vystupují vždy takhle sebevědomě, jako že je to pro ně šťastný los, ale myslím, že respekt z nás mít budou," podotkl obránce Fenerbahce Istanbul.

Češi v posledním vzájemném měření sil v kvalifikaci mistrovství Evropy 2008 zvítězili v Mnichově 3:0 a vyhráli díky tomu skupinu. "Oni vždy kvalifikací nějak proplují a jsou spíš turnajové mužstvo. Zatím ještě nemají formu z minulého roku. Myslím, že v našich silách je Němce potrápit, a proč bychom je nemohli i porazit? Naše jednadvacítka ukázala, že se s Němci dá hrát. Předem flintu do žita neházíme, abychom říkali, že hrajeme jen o druhé místo. Chceme se poprat i o první," řekl Kadlec.

Ani Necid boj o první místo předem nevzdává. "Němci jsou asi favoritem, ale určitě máme šanci. Musíme pomýšlet na nejvyšší příčku, ne na to, že budeme hrát jen o druhé místo. Věřím, že když budeme mít dobrou formu a všichni budeme zdraví, zvládneme to. Ale celá ta skupina je až za dlouho, důležité je, abychom teď postoupili na mistrovství Evropy," uvedla letní posila tureckého Bursasporu.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se v kvalifikaci MS střetnou s Německem

Také pro Gebre Selassieho budou souboje s Německem prestižní, protože působí v Brémách. "Němci jsou s losem absolutně spokojení. Oni jsou sebevědomí, což je po právu. Neberou nic jiného než vítězství ve skupině, nevidí žádnou větší překážku," řekl Gebre Selassie s úsměvem.

"Když jim vyjde den, jsou hodně nebezpeční. Třeba Brazilci jsou taky obrovsky silní, ale někdy mají problémy s disciplínou. Němci prostě nic nevypustí, dokážou táhnout za jeden provaz," dodal.

S dalšími soupeři ve skupině mají Češi poměrně čerstvé zkušenosti. "Norové jsou nepříjemní, hráli jsme s nimi nedávno přátelák (2:2) a v roce 2011 jsme u nich prohráli 0:3. Ázerbájdžán bude nepříjemný dlouhou cestou, Severní Irsko zase hraje takový tvrdý fotbal. I se San Marinem jsme hráli, víme, co nás čeká," podotkl Kadlec.

Reprezentace by se podle papírových odhadů měla poprat o druhé místo s Norskem a Severním Irskem. "Pokud chceme v kvalifikaci uspět, měli bychom nad nimi vyhrát. Myslím, že to budou vyrovnané zápasy. Bude záležet, kdo bude mít lepší formu. Snad my," dodal Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články