Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další přesun na trase Sparta – Liberec. Do Slovanu zamířil na hostování Shala

Liberec – Mezi Spartou a Libercem došlo k dalšímu hráčskému přesunu. Do Slovanu míří Herolind Shala, který bude na severu Čech hostovat celý podzim. Albánský reprezentační záložník se od lednového příchodu na Letnou i kvůli zranění neprosadil.

Herolind Shala ze Sparty (vlevo) v souboji o míč s Jánem Gregušem z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vzhledem k současnému přetlaku v záložní řadě a návratu Josefa Hušbauera, kterého Herolind ve Spartě nahrazoval, jsme se rozhodli ho uvolnit na půlroční hostování," uvedl člen představenstva Jakub Otava.

Třiadvacetiletý Shala do Sparty přišel jako volný hráč z norského Odds BK a s pražským klubem uzavřel smlouvu na tři a půl roku. I kvůli zdravotním problémům však zasáhl jen do tří ligových utkání.

Sparta se Shalou do budoucna počítá a jeho hostování neobsahuje opci na přestup. "Herolind toho v minulé sezoně příliš nenahrál, a tak potřebuje herní praxi, kterou v Liberci získá. Do Sparty by se tak po půlroce měl vrátit stoprocentně připravený," dodal Otava.

Shalovo hostování je již pátým hráčským přesunem mezi oběma kluby. Z Liberce do Sparty přestoupil Martin Frýdek, opačným směrem putoval Jan Sýkora a na hostování na sever Čech odešli kromě albánského záložníka stoper Ondřej Švejdík a brankář Tomáš Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články