Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brány Synot ligy otevřou obhájce titulu i vicemistr

Praha - V pátek startuje nový ročník fotbalové ligy a hned na úvod se představí oba hlavní favorité na titul. Plzeň zahájí obhajobu zlatých medailí domácím duelem se Slavií, vicemistři ze Sparty zavítají do Jihlavy. Oba celky se budou chtít pozitivně naladit na úterní vstup do kvalifikace o Ligu mistrů, kvůli čemuž byly jejich zápasy přeloženy ze soboty na pátek. Utkání Letenských na Vysočině sledujte v přímém přenosu na ČT sport - Studio fotbal s předzápasovým programem startuje od 18:30.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Plzeň už má za sebou ostrý vstup do sezony v podobě výhry 2:1 nad Libercem v Superpoháru. A vítěznou náladu si chce udržet i před zápasy s Maccabi Tel Aviv ve 3. předkole LM. "Už máme za sebou jeden ostrý zápas a těšíme se i na další. Po Superpoháru chceme zvládnout i vstup do Synot ligy. To je náš cíl a chceme to dokázat," řekl trenér Miroslav Koubek.

Ví však, že Viktorii nečeká jednoduchý úkol. Přijede Slavia, s níž jeho svěřenci pravidelně hrají vyrovnané zápasy. Z posledních šesti skončily čtyři těsným výsledkem 1:0. Nyní za sebou má navíc Slavia vydařenou přípravu, v níž jen jednou prohrála. "Slavia má za sebou povedenou přípravu, i když stále říkám, že výsledky v přípravě nejsou úplně vypovídající. Slavia vypadá, že motivace s novým trenérem i novou sezonou jí prospívá. Určitě nás v pátek nečeká jednoduchý zápas a my musíme být maximálně obezřetní i koncentrovaní a podat co nejlepší výkon," uvedl Koubek.

Uhrin se do Štruncových sadů těší

Atraktivitu zápasu zvyšuje fakt, že Slavii nově trénuje Dušan Uhrin mladší, který vedl Plzeň právě před Koubkem. Ten zase v nedávné minulosti vedl Slavii. "Já pojedu do Plzně rád. Těším se tam na hráče, které znám. S přístupem hráčů jsem tam byl spokojený, v podstatě s celou organizací. Takže žádný problém s Plzní nemám," prohlásil Uhrin.

Sport
zdroj: ČT4

"Nás čeká velice ostrý start, nejlepší tým ligy Plzeň. Myslím, že nás nemají čím překvapit. Ta jejich kvalita je ale velká, takový ten průměr mají kreativnější než my. Ale my máme dobré hráče, jsem přesvědčený, že jsme schopni sestavit kvalitní jedenáctku," dodal nový trenér "sešívaných".

Sparťané vyzkouší poprvé v soutěžním klání nový systém rozestavení

Důležité utkání čeká i Spartu, která nejen že potřebuje ihned vyrazit za vytouženým titulem, ale také si v soutěžním utkání otestovat nový systém 3-5-2, který přes léto pilovala. "Šel jsem do přípravy s tím, že se pokusíme mužstvo naučit nové rozestavení, abychom měli ještě jednu variantu. Nakonec jsem v průběhu přípravy u toho systému zůstal," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

"Není nejmenší důvod, abychom teď začali v lize něco měnit. Není důvod měnit způsob hry nebo naši tvář. Měli bychom naprosto přirozeně navázat na výkony, které jsme podávali v přípravě, byť samozřejmě s jinými soupeři," doplnil Ščasný.

Na nový systém Sparty připravuje své svěřence i trenér Jihlavy Luděk Klusáček. "Díky výborně zvládnutému systému 3-5-2 dokáže Sparta přecházet na několik způsobů hry. Toto rozestavení velmi dobře svědčí stávající struktuře hráčů ve Spartě, která tak lépe využívá jejich potenciálu. Silnou stránkou její hry je agresivní presink a větší přímočarost," upozornil Klusáček. "Zápas se Spartou hned na úvod je pro nás velkou výzvou," dodal.

Zápas v Plzni začne v 17:30, v Jihlavě je výkop utkání stanoven na 19:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy