Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenčín v Bukurešti vyhrál, v předkole LM ale končí

Bukurešť – Ani výborný začátek odvetného zápasu na půdě Steauy Bukurešť, během něhož stáhli dvoubrankovou ztrátu, nestačil fotbalistům Trenčína k tomu, aby si vybojovali postup do 3. předkola Ligy mistrů. Slovenský mistr totiž poté dvakrát inkasoval a i přes konečnou výhru 3:2 jde po vítězství 2:0 v úvodním duelu dál nakonec rumunský tým.

Losování Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP autor: Christian Brun

Trenčín v odvetě během prvních 21 minut smazal manko z prvního duelu, když Brazilec Wesley a Bero využili chyby v defenzivě Steauy. Domácí favorit ale během tří minut v druhé půle srovnal. Povedenou střelou se blýskl Muniru a po hodině hry proměnil penaltu Tadé.

Když v 74. minutě dostal červenou kartu hostující Rundič, zdálo se, že je definitivně rozhodnuto. Trenčín však i v deseti díky Wesleyho druhé trefě v utkání znovu získal vedení a nakonec sahal i po senzačním postupovém gólu. Bero však v 89. minutě sám před brankářem selhal.

Hrozbu vyřazení zažehnalo Dinamo Záhřeb. Chorvatský mistr před týdnem doma po slabém výkonu jen remizoval s lucemburským týmem Fola Esch, ale v odvetě předvedl lepší výkon a zvítězil jasně 3:0. Mírným překvapením je vypadnutí Mariboru. Slovinský šampion podlehl kazašské Astaně 1:3, nestačila mu tak domácí výhra 1:0.

Ve 3. předkole už vstoupí do soutěže i české celky. Mistrovská Plzeň se utká s izraelským Maccabi Tel Aviv a Sparta Praha zkusí překvapit CSKA Moskva.

Odvetné zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

FC Astana - NK Maribor 3:1 (2:1), první zápas: 0:1, postoupila Astana; Fola Esch (Luc.) - Dinamo Záhřeb 0:3 (0:2), první zápas: 1:1, postoupil Záhřeb; Steaua Bukurešť - Trenčín 2:3 (0:2), první zápas: 2:0, postoupila Steaua; Dundalk (Ir.) - BATE Borisov (Běl.) 0:0, první zápas: 1:2, postoupil Borisov; Rudar Pljevlja (Č. Hora) - FK Karabach (Ázerb.) 0:1, první zápas: 0:0, postoupil Karabach; Lech Poznaň - FK Sarajevo 1:0, první zápas: 2:0, postoupila Poznaň, Videoton (Maď.) - The New Saints (Wales) 1:1 po prodl. (0:0, 0:1), první zápas: 1:0, postoupil Videoton; Stjarnan (Isl.) - Celtic Glasgow 1:4 (1:1), první zápas: 0:2, postoupil Celtic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články