Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plány Plzně do nové sezony? Návrat do pohárové Evropy a titul

Plzeň – Žádné schovávání za fráze. Fotbalová Plzeň před novou sezonou ohlásila jasné cíle, kterými jsou postup do základní fáze evropských pohárů, obhajoba titulu v lize a úspěch v domácím poháru. "Hlavní cíl by se ale dal shrnout sloganem Návrat do Evropy," řekl majitel západočeského klubu Tomáš Paclík.

Majitel Plzně Tomáš Paclík a trenér Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň loni vypadla už v předkole Evropské ligy s rumunskou Ploještí a na podzim byla bez pohárů, naopak o rok dříve ze skupiny Ligy mistrů postoupila do jarní části EL. Letos začíná její cesta ve třetím předkole Champions League.

"Hlavní cíl by se dal shrnout sloganem Návrat do Evropy. Viktoria Plzeň chce pokračovat v tom úspěšném tažení, které započalo před několika lety, a hrát skupinovou fázi evropských pohárů," řekl Paclík. "Pokud jde o tuzemské soutěže, tak samozřejmě nemůžeme mít jinou ambici, než je obhajoba mistrovského titulu, zároveň chceme uspět i v Poháru FAČR," přidal Paclík.

Viktoria během léta hodně posilovala. Přišli záložníci Jan Kopic, Egon Vůch a Tomáš Kučera nebo obránce Aleš Matějů. "Nejdřív kádr vypadá, že je nafouklý a předimenzovaný, ale pak je realita jiná. Noví hráči se musí postupně zabudovat. Nejblíže základní sestavě je teď asi Honza Kopic," prozradil trenér Miroslav Koubek.

"Za tu dobu, co jsem tady v Plzni, máme asi nejširší kádr a každá pozice je zdvojená. Asi dva posty jsou ztrojené. Konkurence je veliká, ale zdravá. Zatím nikdo není takový, že by třeba narušoval práci," přidal obránce David Limberský.

Definitivně převezme kapitánskou pásku po Pavlu Horváthovi, který ve čtyřiceti letech ukončil hráčskou kariéru a stal se trenérem třetiligových Domažlic. "Změnilo se to, že Pavel už není s námi v šatně, jinak klub i tým pracuje úplně stejně. Já byl skoro celou minulou sezonu kapitán a nebyl to žádný problém. Je tu kostra pěti, šesti zkušených hráčů a ta mi k tomu hodně pomáhá. Ta funkce Pavla se rozmělní mezi nás zkušenější," přiblížil Limberský.

Je nám líto, video expirovalo.
Paclík: Náš cíl by se dal shrnout sloganem Návrat do Evropy

Koubek má o základní sestavě pro nový ročník z velké části jasno. "Víme, s kým jsme vyhráli ligu a určitě kmen úspěšných hráčů bude zachován. Na třech, čtyřech postech bude rozhodovat aktuální sportovní forma. Každý má šanci, ale víme, co je základ," upozornil Koubek.

Jeho svěřenci v přípravě čtyřikrát vyhráli a jednou prohráli, generálku proti Dynamu Kyjev nedohráli, protože soupeř odmítl pokračovat v deseti. Úřadující mistr do sezony vstoupí sobotním utkáním o Superpohár proti Liberci. Jediným zraněným hráčem je záložník Václav Pilař. "Po zátěži mu začalo otékat koleno, teď je ve fázi rekonvalescence. Je to problém, protože je to klíčový hráč. Na Superpohár určitě nebude, na začátek ligy zatím nedokážu říci," konstatoval Koubek.

Západočeský klub prodloužil smlouvu čtyřem oporám. "S Danielem Kolářem a Radimem Řezníkem do roku 2019, s Davidem Limberským a Františkem Rajtoralem do roku 2018," přiblížil generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Plzeňské dresy prošly zásadním redesignem

Plzeň půjde do sezony také s novými dresy, které se výrazně odlišují od předchozích podob. Byla zachována tradiční červeno-modrá kombinace, avšak pruhy na dresech jsou poprvé šikmo, zatímco dosud byly svislé. Modrá barva navíc postupně tmavne.

"Tmavě modrá je barvou odvahy a soustředění, tuto barevnou změnu jsme navíc hned od počátku vývoje konzultovali také se samotnými hráči Viktorie," uvedla ke změnám marketingová ředitelka společnosti PUMA ČR Gabriela Hrubá. "Charakteristickou změnou prošla rovněž podoba typického proužkování, kdy tradiční vertikální variantu nahradilo moderní diagonální uspořádání," dodala.

Změnou prošly všechny tři sady. U obou venkovních sad ale byly ponechány barvy z předchozích sezon, tedy bílá a černá. "S novými dresy panuje v klubu i v kabině velká spokojenost, vybraní hráči se podíleli na kompletním vývoji a celý tým se s nimi seznámil v rámci oficiálního focení na nedávném rakouském soustředění. Věříme, že se budou líbit také fanouškům, a především pak, že v nich celý klub prožije úspěšnou sezonu 2015/16," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články