Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Spartě vystřelil výhru Paixao, Slavia remizovala s Dynamem Moskva

Bad Wimsbach (Rakousko) – Druhou výhru v předsezónní přípravě si na své konto připsali fotbalisté Sparty. Na soustředění v Rakousku zdolali 1:0 účastníka minulé sezony Ligy mistrů bulharský Ludogorets Razgrad. Jedinou branku vstřelila nová útočná posila Marco Paixao. Cenný výsledek si připsala také Slavia, která uhrála remízu 1:1 s Dynamem Moskva.

Marco Paixao v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný znovu s týmem zkoušel nové rozestavení 3-5-2, když se v útoku vedle Portugalce Paixaa překvapivě objevil jinak většinou záložník Frýdek. Jejich spolupráce ale velmi dobře zafungovala po půlhodině hry, kdy si Frýdek naběhl do levého křídla, centrem našel Paixaa a ten zavěsil.

Bulharský šampion zlobil zejména po změně stran, kdy po prostřídáních nebyla obrana Sparty už tak pevná, ovšem vyrovnání se nedočkal. Když už se v závěru Razgrad prosadil, gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Cenný výsledek si připsala i Slavia, která remizovala 1:1 s Dynamem Moskva. Přední ruský celek sice poslal do vedení francouzský reprezentant Mathieu Valbuena, ovšem Karel Piták stihl brzy srovnat a Slavia už remízu uhájila.

Třetí z pražských celků Bohemians 1905 si poradil s druholigovým Varnsdorfem 3:2 po gólech Tomáše Čížka, Michala Šmída a Radka Šírla. Trenér Roman Pivarník zkoušel v útoku ukrajinského reprezentanta do 21 let Leonida Akulinina z rezervy Šachtaru Doněck.

Nedařilo se naopak Liberci, který prohrál i druhý zápas se zahraničním soupeřem v přípravě. Po Lipsku Severočeši nestačili ani na Malmö, přemožitele pražské Sparty v loňském předkole Ligy mistrů. O výhře švédského celku v poměru 1:0 rozhodl už v osmnácté minutě z penalty Markus Rosenberg. Slovan dohrával od čtyřiašedesáté minuty v desíti, když byl za dvě žluté vyloučen Vladimír Coufal.

Až v druhém poločase rozhodli fotbalisté Slovácka o výhře nad Košicemi v poměru 3:1. Během dvaceti minut se trefili Filip Hlúpik, Eldar Civič a Jaroslav Diviš. Slovenský celek dokázal snížit až v samotném závěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Varnsdorfští pustili z hlavy zklamání z nepostupu a v přípravě zatápí prvoligistům

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Ludogorec Razgrad 1:0 (1:0) Branka: 31. Paixao.

Sestava Sparty: Bičík - Mareček, Holek (73. Juliš), Polom - Steinhöfer, Dočkal, Vácha, Hušbauer (62. Konaté), Breznaník (46. Costa) - Paixao (46. Litsingi), Frýdek (46. Krejčí). Trenér: Ščasný.

Slavia Praha - Dynamo Moskva 1:1 (1:1) Branky: 20. Piták - 14. Valbuena.

Sestava Slavie: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Jablonský - M. Vukadinovič (46. Mičola), Zmrhal, Hrubý (72. Baéz), Černý (75. Diop) - Piták (67. Mikula) - Červenka (46. Voltr). Trenér: Uhrin ml.

Bohemians Praha 1905 - Varnsdorf 3:2 (1:1) Branky: 34. Čížek, 48. Šmíd, 90. Šírl - 11. Jurča, 59. Juroška.

Sestava Bohemians: Zlámal (46. Dočekal) - Pauschek, Škerle (46. Žaloudek), Gajič (46. Šmíd), Šírl - Acosta (59. Hubínek), Jindřišek, Jirásek (46. Budínský), Bartek (61. Blecha) - Čížek (46. Jarolím) - Akulinin (46. Schick). Trenér: Pivarník.

Malmö - Liberec 1:0 (1:0) Branka: 18. Rosenberg z pen. ČK: 64. Coufal (Lib.).

Sestava Liberce: Hladký (46. Hroššo) - Coufal, Švejdík, Hovorka, Bartošák (60. Fleišman) - Pavelka (50. Sackey), Folprecht - Delarge (70. Sus), Šural, Sýkora - Bakoš (60. Luckassen). Trenér: Trpišovský.

Slovácko - Košice 3:1 (0:0) Branky Slovácka: 47. Hlúpik, 68. Civič, 69. Diviš.

Sestava Slovácka: I. poločas: Daněk - Reinberk, Košůt, Hoffman, Prajza - Kerbr, Valenta, Daníček, Sadílek, Galuška - Kovář. II. poločas: Nemrava - Šimko, Simerský, Rada, Kuncl - Kerbr (60. Civič), Havlík, Daníček (60. Šumulikoski), Sadílek, Hlúpik - Kovář (60. Diviš). Trenér: Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články