Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chovanec chce dávat ve Spartě šanci mladým hráčům

Praha - Fotbalová Sparta Praha se hodlá dostat ze současné krize tím, že bude dávat větší šance juniorským reprezentantům, kterých má v kádru hned několik. To bude podle všeho největší změna, kterou hodlá udělat nový trenér Jozef Chovanec, který nahradil v úterý večer Vítězslava Lavičku. Nový kouč navíc tvrdí, že sparťané se dostali do potíží po vydařeném ligovém startu vlastní vinou, protože rozbili to, co fungovalo.

Jozef Chovanec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po úterním jmenování se Chovanec hned vydal vyjednávat o svých nových spolupracovnících. Odchodem Lavičky a asistentů Michala Zacha s Draganem Vujovičem totiž změny v realizačním týmu podle všeho nekončí. "Celý večer jsem jednal, změn bude určitě více," naznačil nový trenér, že hodlá oživit dění kolem mužstva i jinak.

O změnách v sestavě mluvil otevřeněji. Hodlá do ní zařazovat mladé juniory, kterým Lavička nedával šanci. "Práce s mladými hráči - to byl jeden z důvodů, proč jsme trenéra přivedli. Jenže nakonec moc šancí nedostávali. Ukážu to na příkladu: Agüero i Kúdela hráli ve finále mistrovství světa, ale zatímco argentinský hráč nastupuje ve španělském Atlétiku v Lize mistrů, ten náš hraje pouze druhou ligu," uvedl jednu z věcí, v níž s kolegou nesouhlasil.

Chovanec se vyjádřil i k dohadům, jak moc roli Lavičky podlomil výstup Tomáše Řepky v kabině den po ligové porážce v Liberci. "Trochu se to překroutilo. Byl jsem svědkem celé situace. A i když hráč možná reagoval trochu vznětlivěji, než bych si představoval, měl právo se k celé situaci vyjádřit, dokonce k tomu byl vyzván," vysvětlil nový letenský kouč, který už od deseti hodin vedl mužstvo do prvního tréninku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články