Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Poslední ligové otazníky: Kdo vyhraje krále střelců a kdo proklouzne do pohárů?

Praha - Synot liga se uzavře posledním 30. kolem, a přestože o mistrovi i sestupujících je již rozhodnuto, stále je o co hrát. O čtvrté místo zajišťující předkolo Evropské ligy se totiž na dálku utkají Mladá Boleslav s Příbramí a podobný souboj svedou o korunu krále střelců kapitán Sparty David Lafata a Milan Škoda ze Slavie. Všechna utkání začnou v 17:15, ČT sport vysílá utkání Plzně s Příbramí. Náš web nabídne z tohoto duelu textový on-line přenos.

Příbram se naposledy v evropských pohárech představila v roce 2002 a podle papírových předpokladů to nevypadá, že by dlouhé čekání ukončila. Na pátém místě má sice stejně bodů jako čtvrtá Mladá Boleslav, kvůli horší vzájemné bilanci (výhra 2:0, prohra 1:4) ale potřebuje na hřišti mistrovské Plzně získat víc bodů než její konkurent proti Jihlavě.

"Už teď je to druhá nejúspěšnější sezona v historii klubu, což je i vzhledem k začátku sezony husarský kousek," připomněl trenér Pavel Tobiáš, že po osmi kolech patřilo Příbrami s jednou výhrou předposlední místo v tabulce. "Když to teď korunujeme poháry, bude to super, ale když to nevyjde, tak nebudeme skákat z mostu. Zabojujeme a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím je rád, že jeho tým se v boji o poháry může spolehnout pouze na sebe. "Budou to ještě nervy, ale umístění na vytoužené čtvrté příčce máme ve svých rukou. Pochopitelně se chceme v závěrečném utkání před domácím publikem rozloučit se sezonou vítězstvím," prohlásil.

Plzni sice už o nic nepůjde, ale protože po zápase s Příbramí dostane pohár pro ligového šampiona, rozhodně si nebude chtít zkazit oslavy porážkou. "Věřím, že mužstvo potěší diváky a poděkuje jim za celoroční podporu. Byli naším dvanáctým hráčem a zaslouží si, abychom jim teď udělali radost hrou i výsledkem," uvedl kouč Plzně Miroslav Koubek.

Škodu král střelců láká

Souboj o korunu krále střelců bude o poznání dramatičtější. Lafata i Škoda mají shodně 19 gólů a oba se představí doma. Spartu čeká derby s Bohemians 1905, zatímco Slavia přivítá Slovácko. "Dřív bych nad tím nepřemýšlel, ale teď by mě to lákalo," řekl Škoda.

Podobně mluví i Lafata. "Když už jsem se dostal takhle daleko, tak by byla škoda se o to nepokusit. Budu se snažit nějaký gól dát a uvidíme, na co to bude stačit," přidal útočník, který může pořadí kanonýrů ovládnout už počtvrté v kariéře. Nejlepšímu střelci v historii samostatné ligy se to podařilo v sezonách 2010/2011, 2011/2012 a 2012/2013, při druhém triumfu navíc zaznamenal rekordních 25 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články