Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Daridův Freiburg po závěrečné prohře sestoupil, doprovodí ho Paderborn

Berlín – Pokud v létě neodejde do jiného celku, Vladimír Darida bude v příští sezoně hrát pouze druhou německou ligu. Jeho Freiburg totiž nezvládl v posledním kole duel s Hannoverem, prohrál 1:2 a klesl na sestupovou příčku. Jistý sestup má rovněž Paderborn, který v přímém duelu o záchranu podlehl Stuttgartu 1:2. Hamburk porazil Schalke 2:0 a po roce bude znovu usilovat o udržení v nejvyšší soutěži v baráži.

Zklamaní fotbalisté Freiburgu
zdroj: REUTERS autor: Morris Mac Matzen

Na horních pozicích zůstala situace stejná. Wolfsburg remizoval v Kolíně nad Rýnem 2:2 a udržel druhé místo před Mönchengladbachem, který ztratil jednobrankové vedení s Augsburgem a prohrál 1:3. Dortmund porazil Brémy 3:2, za hosty se jednou prosadil reprezentační bek Theodor Gebre Selassie.

Freiburg prohrával v Hannoveru už od třetí minuty, kdy se po Albornozově centru prosadil hlavou japonský záložník Kijotake. V 84. minutě se domácí dostali do dvoubrankového vedení, když si míč do vlastní brány srazil Krmaš. Zkorigovat stav se sice povedlo v nastavení střídajícímu Petersenovi, na důležitý bod ale Freiburg nedosáhl.    

Paderborn začal utkání se Stuttgartem dobře a už ve čtvrté minutě vedl zásluhou Vucinovice. Do přestávky stihl vyrovnat Didavi poté, co domácí obránce ve snaze odkopnout míč z pokutového území podklouzl. V 72. minutě spasil Stuttgart čtyřiadvacetiletý útočník Ginczek a Paderborn se tak po roce vrátí do druhé bundesligy. Obránce Stuttgartu Adam Hloušek nebyl k utkání připraven ani na lavičce.

S Hamburkem to po prvním poločase duelu se Schalke nevypadalo dobře, po přestávce ale převzal otěže zápasu a vyhnul se příčkám zajišťujícím přímý sestup. V 49. minutě otevřel skóre Olič, o devět minut později na něj navázal premiérovým gólem v sezoně obránce Rajkovič. Hamburský záložník Petr Jiráček nastoupil na poslední dvě minuty zápasu.

Wolfsburgu se sice povedlo po nepovedeném úvodu utkání v Kolíně nad Rýnem, kde už po třech minutách prohrával po Osakově trefě, otočit stav zásluhou gólů Gustava a Perišiče, na výhru ale "Vlci" přesto nedosáhli. O tříbodový zisk je připravil vlastním gólem Knoche. Mrzet to Wolfsburg ale příliš nemuselo, jelikož třetí Mönchengladbach prohrál doma 1:3 s Augsburgem, jenž se posunul na páté místo před Schalke a zajistil si postup do základní skupiny Evropské ligy.

Kagawa byl u všech tří gólů Dortmundu v prvním poločase duelu proti Brémám. Nejprve se po čtvrthodině hry sám prosadil, o dvě minuty později poslal přesný pas za obranu Aubameyangovi, jenž vstřelil 16. gól v sezoně. Brémy sice snížily zásluhou Öztunaliho, v závěru poločasu ale Kagawa poslal dalekonosný centr na Mchitarjana, který následně přeloboval brankáře. V druhém dějství zkorigoval stav na 3:2 třetím gólem v sezoně Gebre Selassie.

Dortmund se umístil na sedmé příčce a v příští sezoně si zahraje minimálně předkolo Evropské ligy. Pro trenéra Jürgena Kloppa a záložníka Sebastiana Kehla to byl poslední zápas na dortmundském stadionu Signal Iduna Park. Ale 30. května ještě Borussia v Berlíně odehraje finále Německého poháru s Wolfsburgem.

Mistrovský Bayern Mnichov porazil Mohuč 2:0, druhý gól vstřelil záložník Schweinsteiger, který odehrál 500. soutěžní zápas za bavorský celek. Bayern udržel v 22 zápasech tohoto ročníku bundesligy čisté konto a překonal tak svůj rekord ze sezony 2012/13.

Německá fotbalová liga - 34. kolo:

Bayern Mnichov - Mohuč 2:0 (25. Lewandowski z pen., 48. Schweinsteiger), Dortmund - Brémy 3:2 (15. Kagawa, 17. Aubameyang, 42. Mchitarjan - 26. Öztunali, 85. Gebre Selassie), Eintracht Frankfurt - Leverkusen 2:1 (4. Seferovič, 39. Madlung - 6. Bellarabi), Hamburk - Schalke 2:0 (49. Olič, 58. Rajkovič), Hannover - Freiburg 2:1 (3. Kijotake, 84. vlastní Krmaš - 90.+3 Petersen), Hoffenheim - Hertha Berlín 2:1 (8. Modeste, 80. Firmino - 72. Beerens), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 2:2 (3. Osako, 61. vlastní Knoche - 8. Gustavo, 15. Perišič), Mönchengladbach - Augsburg 1:3 (36. Raffael - 72. Höjbjerg, 77. Matavž, 90.+5 Molders), Paderborn - Stuttgart 1:2 (4. Vucinovic - 36. Didavi, 72. Ginczek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články