Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čechova rozlučka s Chelsea? Mourinho slíbil, že ho o víkendu nechá chytat

Londýn – Petra Čecha s největší pravděpodobností čekají o víkendu poslední minuty v brance Chelsea. Českého gólmana sice trápí potíže se svalem, ale trenér londýnského celku José Mourinho slíbil, že pokud to bude možné, na hřiště ho pošle. Zároveň však dodal, že stále věří, že legenda Blues v týmu zůstane.

Petr Čech
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Čech je v Chelsea od roku 2004, ovšem v této sezoně v konkurenci mladšího Thibauta Courtoise přišel o místo jedničky a klub mu dal svolení v létě hledat jiné angažmá. Očekává se proto, že zápas se Sunderlandem bude jeho posledním v dresu Chelsea.

"V zápase se Sunderlandem bude hrát. Zda celý, nebo jen část, se uvidí," řekl Mourinho na tiskové konferenci. "Nic to ale nemění na tom, že já chci, aby u nás Petr zůstal," dodal.

Čechovi by loučení s fanoušky mohlo pokazit svalové zranění z tréninku, kvůli kterému nebyl v posledních dvou zápasech ani na lavičce. "Věřím, že bude v pořádku, aby mohl být součástí nominace na poslední utkání sezony," uvedl Mourinho.

V souvislosti se spekulacemi ohledně Čechova odchodu z Chelsea se nejvíce mluví o zájmu Arsenalu, Manchesteru United a Paris St. Germain. Tyto kluby označil za nejreálnější varianty i brankářův manažer Viktor Kolář.

Bývalý anglický reprezentant Paul Scholes veřejně doporučil svému bývalému klubu Manchesteru United, aby přivedl Čecha v případě, že se mu nepovede udržet současnou jedničku Davida De Geu.

"Pokud De Gea odejde, United by měli podepsat Čecha. Sám si pamatuji, jak nám pomohl příchod Edwina van der Sara v roce 2005. Měli jsme problém s gólmany, než to Edwin vyřešil. Šlo o zkušeného gólmana, co už vyhrál Ligu mistrů, byl zvyklý na Premier League z Fulhamu, a proto byl u nás tak úspěšný," napsal Scholes ve svém sloupku v deníku Independent.

"To by nyní mohl být případ Čecha. Je mu třiatřicet let a stále by mohl být brankářem Manchesteru dalších šest let," dodal Scholes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články