Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zvrat v situaci kolem Rosického. Arsenal uplatnil opci

Londýn – Jeho letní odchod z Arsenalu se zdál být jistotou. Situace kolem Tomáše Rosického se však zamotala. Londýnský celek totiž využil opci, kterou měl ve smlouvě, a s českým reprezentantem o rok prodloužil kontrakt. Na tiskové konferenci to prozradil manažer Gunners Arséne Wenger.

Rosický slaví svou trefu za Arsenal
zdroj: PA autor: Tony Marshall

Vše přitom nasvědčovalo, že Arsenal s českým reprezentantem už smlouvu neprodlouží. Rosický už v zimě zvažoval odchod z londýnského celku, ale Wenger ho nakonec přesvědčil, aby v týmu zůstal. Čtyřiatřicetiletý záložník se však na jaře na hřišti objevoval pouze sporadicky a o jeho odchodu mluvila britská média jako o jistotě.

Dokonce se začala objevovat i jména prvních zájemců o služby českého hráče, mezi nimiž figuruje i Sparta. Situace se ale značně zkomplikovala, jelikož franzouzský manažer na tiskové konferenci potvrdil, že klub využil opci a s nejzkušenějším hráčem týmu prodloužil smlouvu do roku 2016. "Ano, Tomáš vůbec není na přestupovém trhu a bude tady s námi v příští sezoně," řekl francouzský kouč.

"Už od minulého měsíce jsme domluveni, že Tomáš zůstavá v Arsenalu. Je to rozhodnutí obou stran," řekl fotbalistův manažer Pavel Paska. "Tomáš tak nastoupí v Arsenalu do přípravy pro příští sezonu. Bude to jeho desátý rok a není moc hráčů, kteří by v Arsenalu vydrželi deset let," uvedl Paska s tím, že odmítl nabídky ze Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Kataru či USA.

Rosický, který do Arsenalu přestoupil v roce 2006 z Dortmundu, se v této sezoně nedokázal dlouhodobě prosadit do základní sestavy. Za "Kanonýry" odehrál 24 zápasů a vstřelil tři góly. Nejvíc prostoru dostával od ledna do března, poté se zase vrátil na lavičku.

Jubilejní desátý rok v londýnském celku by zkušený záložník mohl strávit i s českým spoluhráčem po boku. Ve spojitosti s Gunners se spekuluje o příchodu Petra Čecha. Podle Wengera však Rosický nebude hrát v případném Čechově přestupu roli. "Na tohle své hráče nevyužíváme," uvedl kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články