Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Baník Žižkovu za Hušbauera platit nemusí. Zatím

Praha – Dlouho se táhnoucí spor mezi Baníkem Ostrava a Viktorií Žižkov má další pokračování. Ostravský klub nyní díky předběžnému opatření, jež vydal soud k březnovému verdiktu Arbitrážní komise FAČR, zatím nemusí Žižkovu zaplatit téměř 8,5 milionu korun za údajně dlužné částky a smluvní pokuty za přestupy fotbalistů Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala z roku 2010. 

Ilustrační foto

Kauza se táhne od roku 2010. Tehdy v prosinci arbitráž nařídila Baníku zaplatit šest milionů korun, ale již za tři měsíce rozhodnutí komise zrušila a ostravský klub od pokuty osvobodila. Případ se následně dostal až k soudu, který dal za pravdu Žižkovu. Na základě toho arbitráž nařídila letos v březnu Baníku kvůli prodlení v platbě uhradit do 15 dnů celkem 8 404 600 korun.

Proti tomuto rozhodnutí už se nemohl Baník v rámci FAČR odvolat, obrátil se proto na soud s návrhem na vydání předběžného opatření. "Soud rozhodl o předběžném opatření v plném rozsahu našeho návrhu," řekl pro klubový web právní zástupce Baníku Tomáš Sokol.

"V praxi to znamená, že soud uložil FAČR zákaz výkonu rozhodnutí Arbitrážní komise FAČR ze dne 16. března 2015 a zákaz přijetí opatření ve formě odebrání soutěžních bodů," uvedl Sokol s tím, že FAČR nemůže brát tento spor v potaz ani při licenčním řízení a neudělit Baníku kvůli dluhu licenci pro příští ročník. "Zároveň připravujeme další žalobu, a to žalobu na zrušení samotného rozhodčího nálezu," řekl Sokol. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články