Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Budějovice zaskočily Duklu a udržely naději na záchranu

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 27. kole pražskou Duklu 1:0 a udrželi naději na záchranu. Jihočeši doma díky gólu Jiřího Fundy ukončili sérii deseti utkání bez výhry a v neúplné tabulce ztrácejí pět bodů na čtrnáctý Liberec.

Adam Varadi
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Budějovičtí byli v úvodu utkání aktivnější. Po pár minutách rozehrávali rohový kop a po signálu se dostal k míči kapitán Kladrubský a trefil břevno. Po necelé čtvrthodině hry se domácí dočkali i gólového úspěchu. Na Peškův centr si naběhl Funda, který nadvakrát překonal brankáře Radu.

Dukla za nepříznivého stavu přidala a ve zbytku prvního poločasu víc kontrolovala míč. Vyrovnat ovšem Pražané nedokázali, nejblíže ke gólu měl Beauguel, jenž hlavičkoval do břevna.

Konstrukce nad domácím gólmanem Křížkem se otřásla i v úvodu druhé části. Tentokrát nebezpečný centr z pravé strany tečoval českobudějovický stoper Podstavek a od jeho nohy se míč odrazil do břevna.

Dynamo odpovědělo na tento závar nadějnou šancí. Střídající Michal Škoda nacentroval z levé strany na nabíhajícího Kaloda, ten však už v tísni nedokázal dostat míč za Radu. Dukla měla v závěru převahu, ale vyrovnat se jí nepodařilo.

Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 14. Funda. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hrabovský. ŽK: Marek Hanousek (Dukla). Diváci: 1174.

Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Podstavek, P. Novák, Eliáš - Pešek, Kladrubský, Benát (85. Volešák), Řezáč, Funda (46. Michal Škoda) - Kalod (73. Linhart). Trenér: Cipro.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Daniel Tetour (57. Přikryl), Považanec, Marek Hanousek - Čajič, Beauguel, Jakub Mareš (68. Jan Blažek). Trenér: Kozel. 

František Cipro (trenér Č. Budějovic): "Poprvé jsme odehráli zápas s nulou. Je to ironie, kterou přináší fotbal. Vyhráli jsme nad nejfotbalovějším soupeřem a prohráli tady s mnohem horšími týmy. Připouštím, že jsme měli trochu štěstí, ale na druhou stranu jsme mohli i další gól přidat. Dneska nebyl dobrý jen výsledek, potěšil mě i způsob hry."

Luboš Kozel (trenér Dukly Praha): "Jsem zklamaný, chtěli jsme uspět a zároveň přiživit šanci na evropské poháry. Ale upozorňoval jsem na to, že soupeř, i když už má teoretickou naději na záchranu, není špatný. Začali jsme dobře, ale domácí dali gól, mohli hrát v pohodě. Zlepšili jsme se až s příchodem střídajících hráčů, jenže letos nám střílení branek dělá problémy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články