Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slovácko si podělilo body s Brnem, góly střílely nejzkušenější hráči

Uherské Hradiště – Libor Došek a Pavel Zavadil jsou kapitány svých týmů, jsou nejzkušenějšími hráči svých týmů a taky se stali jedinými střelci svých týmů v utkání Slovácka a Brna, které skončilo 1:1. Došek poslal domácí do vedení proměněnou penaltou, ale Zavadil povedenou standardkou nakonec určil konečnou podobu utkání. Slovácko se doma dál trápí, z posledních devíti zápasů na vlastní půdě získalo pouze pět bodů.

Aleš Schuster z Brna (vlevo) v souboji s Liborem Doškem ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Oba celky vsadily na opatrnou hru, která vycházela ze zajištěné obrany. Brňané zahrozili v 6. minutě, kdy po rohovém kopu stačil Jugasovu hlavičku v poslední chvíli zneškodnit brankář Heča. Slovácko postupně získalo územní převahu. V největší šanci úvodního poločasu po průniku hbitého Trávníka trefil Kerbr jen tyčku.

Hře Brňanů chyběl moment překvapení, jejich zdlouhavé kombinační akce do šířky k brankovým šancím nevedly. Z poklidného fotbalu v úvodním poločase vybočily pouze dvě akce Trávníka. Jeho střela ve 24. minutě z hranice trestného území minula těsně branku.

O deset minut později obešel Zavadila a z jeho přesného centru vyslal Došek slabou střelu hlavou, kterou Melichárek kryl. V závěru poločasu ještě prověřil Zavadil tvrdou střelou Heču, jenž míč vyrazil.


Po změně stran Slovácko zvýšilo útočnou aktivitu. V 54. minutě obránce Brna Košťál srazil v trestném území Trávníka a Došek z penalty otevřel skóre. Brněnský kouč Kotal se pokusil oživit hru nasazením Briganta, Malíka a Čtvrtníčka a hosté získali převahu.

Zbrojovku táhl její nejlepší hráč Zavadil. Po sólu v 75. minutě ještě jeho střelu Heča vyrazil, o tři minuty později už ale brankář Slovácka na Zavadilovu přesnou střelu z 20 metrů do horního růžku nedosáhl.

Brňané ukončili sérii čtyř proher ve vzájemných duelech a po 377 minutách dali Slovácku branku.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 55. Došek z pen. - 78. Zavadil. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pochylý. ŽK: Kalouda - R. Buchta, Melichárek. Diváci: 4517.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Trávník, Havlík (81. Kalouda), Kerbr (72. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.

Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - R. Buchta - Pašek, Zavadil, Slančík (60. Brigant), Sýkora (60. Malík)) - Vávra (66. Čtvrtníček). Trenér: Kotal.

Svatopluk Habanec (Slovácko): "První poločas jsme produkovali hru, která vedla k tomu, že jsme prohrávali osobní souboje. Byli jsme pomalí v práci s míčem. Ve druhé půli jsme se snažili, aby měl rozehrávku jeden ze stoperů, což se povedlo. Po brance z pokutového kopu se nenaplnil předpoklad, že nás to nakopne. Musíme si přiznat, že něco není v pořádku. Je to v hlavách hráčů. Hapruje nám hra, která byla naší ozdobou. Ze Zavadila jsme udělali muže utkání. Přitom jsme se na něj připravovali, ale na hřišti to nebylo vidět. Máme strach vyhrát, což nám svazuje nohy. Musíme najít způsob, jak se z krize dostat."

Václav Kotal (Brno): "Bohužel jsme vyhořeli ve střelecké efektivitě. Výsledek musel zachraňovat náš nejzkušenější hráč Zavadil až brankou z trestného kopu. Věřil jsem před zápasem, že by se nám mohlo povést zvítězit. V posledních zápasech se Slovácku nedařilo, hlavně doma mělo problémy. V prvním poločase jsme měli několik slibných akcí, které jsme nedotáhli. Důležité bylo, že se nám po inkasovaném gólu z penalty podařilo vyrovnat. Bohužel jsme měli v závěru problémy. Hráči, kteří vystřídali, nedokázali udržet míč. Brigant třikrát vypustil defenzivu. Doška jsme dobře uhlídali, jsou s ním těžké souboje. Dal jen gól z penalty."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články