Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus chce být v prvním semifinále LM perfektní. Real zase inteligentní

Turín - Fotbalová Liga mistrů vstupuje do své závěrečné fáze. V prvním semifinále dojde na duel Juventusu Turín, který přivítá obhájce trofeje Real Madrid. Real se může stát prvním týmem v současném formátu Ligy mistrů, který dokáže obhájit celkové vítězství. "Bílý balet" ale na italské půdě už sedmkrát nezvítězil. Z utkání nabídne náš web textovou on-line reportáž.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/ALFO autor: Mutsu Kawamori

V Turíně dojde na reprízu semifinále z roku 2003, kdy Juventus přes Real postoupil do finále i díky gólu bývalého kapitána české reprezentace a nyní funkcionáře "Staré dámy" Pavla Nedvěda. Od té doby Turínští až do této sezony tak daleko v Lize mistrů nedošli.

"Před startem sezony s námi nikdo nepočítal. Někteří si mysleli, že vypadneme ve skupině, ale místo toho budeme proti obhájci vítězství bojovat o finále," řekl trenér Massimiliano Allegri, jehož celek o víkendu získal italský titul.

"Jsme mezi čtyřmi nejlepšími týmy Evropy, vyhráli jsme titul, v Italském poháru jsme ve finále. Takže můžeme jít do zápasu s Realem v klidu. Soupeř je samozřejmě favoritem, ale my nevěsíme hlavy dolů a o postup se popereme. Musíme odehrát dva perfektní zápasy," uvedl kouč.

Juventus spoléhá především na bezchybnou obranu, v posledních třech zápasech Ligy mistrů neinkasoval. Také věří na kouzlo domácího stadionu, kde neprohrál posledních dvanáct pohárových duelů. "První zápas bude klíčový. Nesmíme se pouštět do nějakého bezhlavého útočení, musíme hrát inteligentně, jako se nám to dařilo v předchozích zápasech," řekl záložník Andrea Pirlo.

"Juventus v této sezoně ukázal velkou kvalitu. Možná s ním někdo nepočítal, ale v semifinále je naprosto právem. Má výbornou obranu, takže budou rozhodovat maličkosti," uvedl trenér Realu Carlo Ancelotti.

Zápas pro něj bude o to zajímavější, že se vrátí do míst, kde působil. Juventus vedl v letech 1999 až 2001. "Neberu to nijak v osobní rovině. Musím zůstat klidný a soustředit se jen na zápas," konstatoval pětapadesátiletý italský kouč.

"Carlo je jako můj otec. Pracovali jsme spolu mnoho let, dal mi šanci na té nejvyšší úrovni a změnil moji pozici. Zažil jsem s ním nezapomenutelné chvíle a těším se na něj," prohlásil záložník Juventusu Pirlo.

Domácím bude chybět především zraněný Pogba, Real stále nemůže využít duo Modrič a Benzema. Naopak Bale už je v pořádku.

Juventus Turín - Real Madrid

Rozhodčí: Martin Atkinson - Michael Mullarkey, Stephen Child (všichni Angl.).

Bilance: 16 7-1-8 18:16.

Předpokládané sestavy:

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pirlo, Evra - Marchisio, Vidal - Tévez, Morata.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Coentrao (Marcelo) - Rodríguez, Ramos, Kroos, Isco - Hernández, Ronaldo. Absence: Asamoah, Cáceres, Pogba (všichni zranění) - Benzema, Modrič, Medrán (všichni zranění).

Nejlepší střelci: Tévez (6) - Ronaldo (8).

Zajímavosti:

- Juventus prohrál jediný z posledních 5 vzájemných zápasů

- Juventus vyhrál 3 z posledních 4 soubojů s Realem v play-off pohárů

- v roce 2003 přešel Juventus přes Real v semifinále a jedním gólem k tomu pomohl bývalý kapitán české reprezentace a nyní funkcionář "Staré dámy" Pavel Nedvěd

- v minulé sezoně se oba týmy utkaly ve skupině, jednou vyhrál Real a jednou skončil zápas remízou

- v roce 1998 vyhrál Real ve finále LM nad Juventusem 1:0

- Juventus neprohrál posledních 12 domácích zápasů v soutěžích UEFA

- Real v LM neinkasoval venku 444 minut

- Real vyhrál 8 z posledních 11 venkovních zápasů LM

- Ancelotti v letech 1999 až 2001 vedl Juventus

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články