Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona dala Córdobě "osmičku", Ronaldo hattrickem skolil Sevillu

Madrid – Barcelona si podruhé v řadě ve španělské lize pořádně zastřílela. Po domácí výhře nad Getafe 6:0 rozdrtila Córdobu na jejím hřišti 8:0, k čemuž pomohl hattrickem Luis Suárez. Tři góly zaznamenal i Cristiano Ronaldo, jenž se stal hlavní postavou při výhře Realu nad Sevillou 3:2. "Bílý balet" ztrácí na Katalánce stále dva body. Atlético Madrid remizovalo s Bilbaem bez branek a přišlo o šanci na obhajobu titulu. Na Barcelonu ztrácí 11 bodů.

Fotbalisté Barcelony slaví gól v síti Córdoby
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Salas

Katalánskému celku sice trvalo 42 minut, než se poprvé prosadil, pak ale předvedl kanonádu. Skóre otevřel Rakitič, do šaten už šla Barcelona s dvoubrankovým vedením po první trefě Suáreze.

Druhý poločas ukázal útočnou formu vedoucího týmu tabulky, kromě Suáreze se v něm prosadil dvakrát také Messi a po jednom gólu si připsali Piqué a Neymar. Barcelona vyrovnala svoji nejvyšší ligovou výhru na hřišti soupeře, stejným poměrem zvládla zápasy na stadionech Las Palmas v roce 1959 a Almeríe před pěti lety. V posledních pěti soutěžních utkáních navíc Katalánci vstřelili dvacet gólů a neinkasovali ani jediný.

Córdoba naposledy vyhrála 12. ledna 1:0 na hřišti Vallecana a po 35. kole už je jisté, že se po roce vrátí do druhé ligy. Definitivně o tom rozhodl večerní zápas La Coruni s Villarrealem, který skončil 1:1. Córdoba na nesestupové pozice ztrácí tři kola před koncem nedosažitelných deset bodů.

Ronaldo se vrátil zpět do čela tabulky střelců La Ligy před Messiho zásluhou hattricku na hřišti Sevilly, na kontě má 42 gólů. V prvním poločase se prosadil dvakrát v rozmezí 98 sekund, dvoubrankové vedení ale "Bílý balet" neudržel ani do přestávky, když Bacca proměnil penaltu po Ramosově faulu v pokutovém území.

Do hry se po dvou týdnech dostal v 66. minutě Bale a o dvě minuty později si připsal asistenci na Ronaldův třetí gól v utkání. Portugalský reprezentant si připsal 25. hattrick ve španělské lize, což se dosud nikomu nepovedlo. V závěru pouze zkorigoval stav Iborra a Sevilla poprvé po deseti zápasech prohrála. Real navíc ukončil její domácí ligovou neporazitelnost, která trvala 25 utkání.

Prohry Sevilly využila Valencie, která vyhrála nad Eibarem 3:1 a v boji o čtvrté místo, ze kterého se jde do kvalifikace o Ligu mistrů, utekla páté Seville na rozdíl tří bodů.

Valencie šla do zápasu jako jasný favorit, Eibar totiž měl před zápasem nelichotivou sérii pěti porážek. A domácí svoji úlohu začali naplňovat po 25 minutách, kdy se hlavou trefil Otamendi.

Po přestávce sice mohl nejprve srovnat Boateng, jenže o minutu později už Valencie vedla o dvě branky: krásně se trefil Parejo. Kapitán domácího mužstva měl prsty i ve třetí brance svého týmu, jeho přímý kop totiž Irureta vyrazil jen na nohu Alcácera, který poslal míč do prázdné brány.

Eibar sice v závěru zásluhou Arruabarreny snížil, na víc se ovšem nevzmohl a prohrál i pošesté v řadě. Dostává se tak do větších problémů se záchranou, radost mu určitě neudělala ani výhra předposlední Granady v Getafe. Eibar na 16. a Granadu na 19. místě nyní dělí jen tři body.

Výsledky 35. kola španělské fotbalové ligy:

Córdoba - FC Barcelona 0:8 (45.+2, 53. a 88. Suárez, 46. a 80. Messi, 42. Rakitič, 65. Piqué, 85. Neymar z pen.), San Sebastian - Levante 3:0 (13. Finnbogason, 51. Bergara, 86. Vela), Atlético Madrid - Bilbao 0:0, FC Sevilla - Real Madrid 2:3 (45.+2 Bacca, 79. Iborra - 36., 37. a 68. Ronaldo), La Coruňa - Villarreal 1:1 (50. Borges - 48. Costa), Espaňol Barcelona - Vallecano 1:1 (80. Moreno - 29. Insúa), Getafe - Granada 1:2 (45. León - 14. z pen. a 59. El Arabi), Valencie - Eibar 3:1 (25. Otamendi, 56. Parejo, 71. Alcácer - 85. Arruabarrena),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články