Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pět klubů musí pykat za chování svých fanoušků

Praha - Hned pět fotbalových klubů potrestala disciplinární komise FAČR pokutou za chování jejich fanoušků či za nedostatečnou pořadatelskou službu. Plzeň musí zaplatit 30 tisíc korun, Sparta, Teplice a Liberec po 20 tisících a druholigový Žižkov 10 tisíc korun.

Vedoucí tým ligy Plzeň zaplatí za chování fandů v utkání na hřišti teplického klubu, který zase podle komise neměl dostatečnou pořadatelskou službu. Stejně komise vyhodnotila i zápas Liberce se Spartou - Pražané pykají za fanoušky, Slovan za pořadatelskou službu. Žižkov dostal pokutu za to, že v duelu s Mostem pořadatelská služba nezabránila nevhodnému chování části příznivců Viktorie.

Padly i tradiční tresty za karty. Kvůli vyloučení dostal jednozápasový distanc Jiří Skalák z Mladé Boleslavi, který si však trest už odpykal ve středečním semifinále Poháru FAČR. Stejně je na tom Jiří Fleišman z Liberce.

Českým Budějovicím bude chybět zkušený Jiří Kladrubský, který o víkendu naskočil za divizní farmu Malše Roudné a po hraní rukou ve vápně byl vyloučen. Dostal tak jednozápasový trest.

Kvůli osmým žlutým kartám mají zastavenou činnost na dva zápasy tepličtí hráči Jan Krob a David Jablonský stejně jako Tomáš Berger z Dukly. Kvůli čtyřem žlutým si o víkendu odpočinou Richard Kalod z Českých Budějovic, Aleš Čermák z Hradce Králové a Kevin Luckassen z Liberce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články