Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Čtyři penalty, nula gólů. Bayern vyhořel v rozstřelu, dál jde Dortmund

Mnichov – Dvě penalty po uklouznutí vedle, jedna chycená brankářem a jedna do břevna. Fotbalisté Bayernu Mnichov naprosto selhali v rozstřelu semifinále Německého fotbalu proti Dortmundu, které skončilo po prodloužení 1:1, a titul neobhájí. Borussia naopak oplatila svému sokovi porážku z loňského finále a trenér Jürgen Klopp má díky tomu šanci rozloučit se s týmem trofejí.

Fotbalisté Borussie Dortmund oslavují vstřelnou branku v utkání s Bayernem Mnichov
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matthias Schrader

Bayern dva dny po zisku mistrovského titulu mířil do pohárového finále a od 30. minuty vedl po gólu bývalého dortmundského hráče Roberta Lewandowského. Jenže Pierre-Emerick Aubameyang čtvrt hodiny před koncem vyrovnal a hosté se udrželi ve hře i v prodloužení, v jehož druhé polovině byl vyloučen za druhou žlutou kartu Kevin Kampl.

Bayern pak při penaltách vyhořel. Philipp Lahm přestřelil, Xabi Alonso poslal míč mimo, Maria Götzeho vychytal Mitchell Langerak a brankář Manuel Neuer, který předtím oživil šanci Bayernu zákrokem proti penaltě Matse Hummelse, jako čtvrtý domácí střelec trefil jen břevno.

Dortmund dosud vyhrál domácí pohár třikrát, o čtvrtý zisk se pokusí 30. května v Berlíně proti vítězi středečního duelu mezi třetiligovým Bielefeldem a druhým týmem bundesligy Wolfsburgem.

Německý fotbalový pohár - semifinále:

Bayern Mnichov - Dortmund 1:1 po prodl. (30. Lewandowski - 75. Aubameyang), pen.
0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články