Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Plzeň po dvou letech doma prohrála, jejího zaváhání využila Sparta

Praha – Situace v boji o titul se značně zkomplikovala. Vedoucí Plzeň nezvládla domácí duel s Mladou Boleslaví, v němž prohrála 1:2, a jejího zaváhání využila druhá Sparta, která po jasné výhře nad Brnem 4:0 ztrácí na Viktorii už jen tři body. To na chvostu tabulky je situaci o něco jasnější. Týmy na sestupových pozicích, Hradec a Budějovice remizovaly ve vzájemném duelu 2:2 a na čtrnáctou Slavii ztrácí propastných šest bodů.

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví gól v síti Plzně
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Sparta Praha - Brno

Cíl měli jasný, vyhrát a přiblížit se vedoucí Plzni. A ten fotbalisté Sparty splnili na sto procent. Duel s Brnem bez větších problémů zvládli, vyhráli 4:0 a na první Viktorii ztrácí již pouze tři body. Hlavní měrou se na výhře Pražanů podílel David Lafata, který zaznamenal hattrick. Jednu branku ještě zaznamenal Bořek Dočkal.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/309108-sparta-smetla-i-diky-hattricku-lafaty-brno-a-priblizila-se-plzni/)

Plzeň - Mladá Boleslav 1:2

Plzeň doma překvapivě klopýtla, když prohrála s Mladou Boleslaví 1:2. O první branku se postaral po chybě Matúše Kozáčika v prvním poločase Jiří Skalák, který byl ve druhém dějství vyloučen. Druhý gól přidal po úniku Ondřej Zahustel. Za domácí snižoval střídající Daniel Kolář. Viktoria si tak zkomplikovala boj o titul, když dala druhé Spartě šanci v neděli se případnou výhrou nad Brnem přiblížit na tři body. Mladá Boleslav si naopak upevnila čtvrtou příčku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/309048-plzen-necekane-prohrala-s-boleslavi-doma-temer-po-dvou-letech/)

Slovácko -  Liberec 2:3

Liberec se v lize rozehrál do výborné formy a směřuje k záchraně. To ukázal i na Slovácku, kde i v desíti vybojoval výhru 3:2 a z posledních čtyř duelů má na kontě deset bodů. V tabulce díky tomu poskočil už na čtrnáctou pozici. Slovácko je osmé.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/309049-liberec-potvrdil-dobrou-formu-i-na-slovacku-odkud-si-veze-tri-body/)

Jablonec - Slavia Praha 2:1

Slavia prohrála na hřišti Jablonce 1:2. Domácí poslal zkraje utkání do vedení Filip Novák, v jedenácté minutě sice srovnal Milan Škoda, ale v 62. minutě rozhodl Martin Pospíšil. Severočeši tak napravili minulou porážku na Dukle a nejméně do neděle se přiblížili druhému týmu tabulky Spartě na rozdíl jednoho bodu. Slavia potřetí za sebou prohrála, na výhru čeká už osm kol a na sestupové příčky má nyní náskok šesti bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/309044-slavia-prohrala-i-v-jablonci-a-propadla-se-na-14-misto/)

České Budějovice - Hradec Králové 2:2

V souboji dvou posledních týmů fotbalové ligy remizovaly České Budějovice s Hradcem Králové 2:2. Za hosty skórovali v prvním poločase David Vaněček a Aleš Čermák, za domácí se po přestávce trefil Adam Varadi a v závěru vyrovnal z penalty Ladislav Volešák. Jihočeši tak po osmi porážkách za sebou prvně bodovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/309052-hradec-znovu-ztratil-dvoubrankove-vedeni-dynamo-poprve-na-jare-bodovalo/)

Bohemians 1905 - Teplice 1:0

Další důležitý krok k záchraně udělali fotbalisté Bohemians Praha 1905. Na domácím hřišti si poradili s Teplicemi 1:0 a po druhé výhře v řadě poskočili na jedenácté místo. Naopak Severočeši klesli v tabulce na sedmou pozici. Vítězství "Klokanům" v Ďolíčku zajistil ve 21. minutě Slovák Matúš Mikuš.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/309043-bohemians-1905-po-domaci-vyhre-nad-teplicemi-miri-k-zachrane/)

Příbram - Dukla Praha 3:0

Již pouze dva body dělí fotbalisty Příbrami od čtvrté příčky, která znamená účast v předkole Evropské ligy. Středočechům k tomu pomohl triumf na domácím hřišti nad Duklou, kterou porazili 3:0 a připsali si třetí výhru v řadě. Mladá Boleslav, která zatím poslední pohárovou příčku drží, však má zápas s Plzní k dobru.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/309046-pribram-utoci-na-pohary-doma-si-bez-problemu-poradila-s-duklou/)

Jihlava - Ostrava 2:0

Nevýrazné výkony Ostravy v jarní části sezony pokračují. Baník špatnou formu potvrdil i na půdě Jihlavy, kde prohrál 0:2, a připsal si čtvrtou porážku z posledních pěti duelů. Vysočina o svém triumfu rozhodla během jedné minuty. Nejprve chybu hostujícího brankáře Pavlenky potrestal střelou z nulového úhlu Harba, hned na to hezkou střelou do šibenice zvyšoval Kliment. Domácí naplno bodovali podruhé v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/308964-trapeni-baniku-pokracuje-v-jihlave-ho-skolily-dva-goly-behem-minuty/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy