Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bohemians 1905 po domácí výhře nad Teplicemi míří k záchraně

Praha – Další důležitý krok k záchraně udělali fotbalisté Bohemians Praha 1905. Na domácím hřišti si poradili s Teplicemi 1:0 a po druhé výhře v řadě poskočili na jedenácté místo. Naopak Severočeši klesli v tabulce na sedmou pozici. Vítězství "Klokanům" v Ďolíčku zajistil ve 21. minutě Slovák Matúš Mikuš.

Slavící fotbalisté Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Po opatrném úvodu hned první šance málem skončila gólem. Krob v deváté minutě napálil tyčku domácí branky a dorážející Hora zamířil vedle.

Ve 21. minutě se Bohemians dostali do vedení po velké chybě Grigara. Teplický gólman posunul vysoký míč z Radovy standardky přímo k volnému Mikušovi, který zblízka snadno dal šestý ligový gól v sezoně.

Domácí soupeře příliš nepouštěli do hry a hrozili ze standardních situací. Po jednom rohu hlavičkoval nad branku Šmíd.

Hráči Teplic se i ve druhé půli trápili, v ofenzivě se připomněli až po hodině hry, kdy Ljevakovičovu dalekonosnou ránu vyboxoval brankář Zlámal a dorážející Táborský z ofsajdu trefil břevno.

V 74. minutě mohl pojistit vedení Bohemians Mikuš, ale Grigar jeho pokus z úhlu tentokrát zneškodnil. Hosté ze závěrečného tlaku vytěžili jen nepřesnou Litsingiho střelu. Vršovický tým tak doma s Teplicemi neprohrál ani v pátém ligovém utkání za sebou.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 21. Mikuš. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Blažej. ŽK: Zlámal - Jablonský, Krob. Diváci: 4367.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Bartek (90.+2 Žaloudek), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Mikuš (77. Lietava), Moravec (88. Havel). Trenér: Pivarník.

Teplice: Grigar - Vondrášek (86. Matula), Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Hora, Vachoušek, Táborský (76. Vůch) - Litsingi - Chukwuma (62. Kapolongo). Trenér: P. Rada.

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Věděli jsme, že přijede soupeř, který chce také hrát fotbal a kombinovat. My jsme se na to chystali a myslím, že to byl z naší strany dobře zvládnutý zápas po taktické stránce i tím, jak jsme to na konci dokázali vydřít. Navzájem jsme se málo pouštěli do šancí, takže obrany pracovaly výborně a my jsme dokázali konečně i nějaké zaváhání využít a vstřelit z toho vítěznou branku. Teoreticky samozřejmě ještě nejsme zachráněni, ale umíme počítat a musím říct, že je hodně důležité, že jsme se k té třicetibodové hranici dokázali přiblížit už po 25. kole. Doufám, že ještě nějaké body získáme, ale v tomto ročníku by to mělo stačit."

Petr Rada (trenér Teplic): "My jsme do utkání vstoupili velice dobře, měli jsme jednu stoprocentní šanci. Nevím, z jakého důvodu se to nedotlačilo do brány. Pak byla hra prakticky vyrovnaná. Dostali jsme branku, která asi padá na vrub našeho gólmana. Byl to balon, který měl udržet, ale ve fotbale se stávají tyto věci a bohužel se to dnes stalo nám. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme zvýšit aktivitu směrem dopředu, což se nám ne stoprocentně dařilo. Domácí tam měli až potom, co jsme hráli vzadu na tři, jednu stoprocentní šanci. My jsme tam měli tři náznaky, nechci hodnotit jak, ale prostě jsme se tam nedostali. Pro nás to bylo utkání, které jsme nezvládli, ale dá se říct, že bylo remízové. Šancí moc nebylo, domácí jednu využili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články