Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pražská Slavie postupuje do skupiny Poháru UEFA

Vaslui - Pražská Slavie v odvetě 1. kola remizovala na hřišti rumunského týmu FC Vaslui 1:1, a zahraje si tak ve skupině Poháru UEFA. Jména svých soupeřů se český mistr dozví v úterý při losování v Nyonu. Domácí dnes vedli od 22. minuty po brance Burdujana, postupovou remízu zařídil čtyři minuty po přestávce kapitán Slavie Brabec.

Tomáš Necid
zdroj: www.tomasnecid.cz

Trenér Karel Jarolím udělal oproti prvnímu souboji v základní sestavě dvě změny a do zahajovací jedenáctky zařadil dva střelce z posledního týdne. Namísto Marka Jarolíma nastoupil Volešák, autor dvou branek v Poháru ČMFS proti Voticím. Zraněného Šventa nahradil Ital Litteri, který se trefil v lize proti Olomouci a dnes si odbyl pohárovou premiéru. Litteri však na hřišti vydržel necelých deset minut, po jednom ze soubojů zůstal ležet na zemi a musel ho vystřídat Ivana.

I domácí kouč Viorel Hizo posílil ofenzivu, když se na hrot útoku vedle Temwanjery vrátil uzdravený střelec Burdujan.

Poměrně zaplněný stadion i vzhledem k tomu, že majitel klubu rozdal pět tisíc lístků, hnal domácí hned od začátku do útoku. Před Vaniakovu branku v osmé minutě směřovaly dva nebezpečné centry z pravé strany, ale oba odvrátil hlavou Krajčík. Ve 13. minutě se vyznamenal Vaniak: po rozehraném trestném kopu hlavičkoval přesně k tyči zcela volný Temwanjera a gólman Slavie bravurně míč chytil. Hodně práce měl i s trestným kopem N'Doye o tři minuty později.

Tlak domácích nakonec úspěch přinesl. Ve 22. minutě po rohovém kopu ostře hlavičkoval k tyči Burdujan a Vaniak na střelu nedosáhl. Teprve poté ohrozila branku také Slavia, ale pěknou střelu Belaida z přímého kopu zneškodnil nadvakrát slovenský gólman Kuciak.

Domácí fotbalisté hráli s větším nasazením, byli rychlejší a především důraznější v osobních soubojích. I druhou střelu Slavie vyslal Belaid, ve 38. minutě jeho dělovku Kuciak vyrazil.

Čtyři minuty po přestávce už slovenský brankář kapituloval. Volešákův dlouhý centr z levé strany dolétl až k Brabcovi, který vyhrál souboj s obráncem a zblízka nohou překonal Kuciaka. Jeho neprůstřelnost proti Slavii trvala 349 minut, neboť před rokem Pražany vychytal ještě v barvách Žiliny.

Hostům se začala dařit kombinace ve středu hřiště, naopak domácí otevřeli hru a snažili se strhnout vedení na svoji stranu. Po hodině hry se řítil Ivana sám na Kuciaka, ale ten včasným vyběhnutí daleko za hranici vápna nebezpečí odvrátil. Pražané dobře napadali ve středu hřiště a domácí začali být nervózní a jakoby odevzdaní, ztichlo i hlediště. Slavia již hru kontrolovala a domácí nepustila ani do závěrečného náporu. Když zlikvidoval Vaniak dělovku Genčeva, mohli hosté po závěrečném hvizdu slavit postup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články