Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chybělo pět centimetrů. Škoda, že to Táborský tečoval, litoval Rajtoral

Teplice – Mohl to být on, kdo vstřelí vytouženou branku Plzně. Františku Rajtoralovi se ještě během první půle proti Teplicím naskytla velká šance, ale jeho rána nakonec skončila na břevně. Plzeň tak na severu Čech remizovala 0:0 a odskočila Spartě pouze o bod. "Ale vůbec nic se neděje, jedeme dál a pořád je to důležitý bod zvenku," řekl po utkání plzeňský pravý bek.

František Rajtoral
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Rajtoralova velká šance přišla už v šestadvacáté minutě, kdy se k němu dostal centr z levé strany. Pravý bek Plzně vypálil hned z první, ale krásné brance nakonec zabránila teč, která míč nasměrovala na břevno. "Chybělo asi pět centimetrů, letělo to do branky, ale Táborský to tečoval zády. Jejich štěstí, moje smůla," povzdechl si Rajtoral. Stejně jako on poté brankovou konstrukci trefil stoper Václav Procházka a ve druhé půli střídající útočník Jan Holenda.

"Asi nám nebylo přáno, trefili jsme třikrát tyč. Ale vůbec nic se neděje, jedeme dál a pořád je to důležitý bod zvenku," uvedl Rajtoral. "Navíc pořád je lepší mít náskok šest bodů než pět. Člověka to samozřejmě mrzí, protože šancí jsme měli hodně, ale spíš ve mně převládá pocit štěstí z bodu," dodal.

Plzeň k zápasu nastupovala s vědomím, že když vyhraje, povede ligu o osm bodů. Sparta totiž v sobotu prohrála 1:2 v Liberci. "Byli jsme v klidu, pořád máme dobrý náskok. My máme svůj boj, oni mají svůj boj a podle mě se rozhodne až na konci ligy," prohlásil Rajtoral.

Viktoria by teoreticky mohla slavit titul už v 27. kole, kdy ji čeká zápas se Spartou na Letné. "Taky jsem to slyšel, ale i když to je velké klišé, tak já jdu od zápasu k zápasu a akorát vím, že teď hrajeme s Mladou Boleslaví," uvedl Rajtoral. "Bylo by pěkné, kdyby to tak vyšlo, ale cesta je ještě hodně dlouhá, i když vypadá, že je krátká," usmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Teplice - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články