Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V centru Prahy se v noci střetli chorvatští fanoušci s policií

Praha - V centru Prahy se v noci na dnešek střetlo asi 150 příznivců Dinama Záhřeb s městskými strážníky a s policií. Fanoušci, kteří přijeli na odvetný zápas chorvatského fotbalového klubu v 1. kole Poháru UEFA se Spartou, údajně házeli po lidech dlažební kostky. Podle mluvčí městské policie Radky Bredlerové se ale řádění fanoušků podařilo brzy zklidnit a jejich pochod metropolí poté pokračoval pokojně.

Podle mluvčí pražské policie Evy Brožové byl při zásahu zraněn jeden policista. Nikdo z fanoušků nebyl zadržen.

Zásahu se kolem jedné hodiny v noci účastnilo 26 strážníků a 45 policistů. Pomocí služebních vozidel dav obklíčili. "Když se s davem zakročující strážníci setkali uprostřed Václavského náměstí, bylo jedno ze služebních vozidel atakováno dlažebními kostkami, tyčemi, lahvemi a pyrotechnikou," uvedla Bredlerová. 

Jeden policista přitom podle Brožové utrpěl zranění, jehož rozsah zatím není znám. Zřejmě ale nebyl hospitalizován. "Podle našich záznamů jsme tam nezasahovali," uvedla mluvčí pražské záchranky Iveta Česalová.

Po obklíčení fanoušků policisté zkontrolovali jejich doklady a postupně je propouštěli. Strážníci pak podle Bredlerové až do rána monitorovali jejich pohyb po metropoli.

Na dnešní zápas, který na Letné začne ve 20:15, chystá policie podle mluvčí Ivy Knolové standardní bezpečnostní opatření. "Připravovaná bezpečnostní opatření se neliší od jiných opatření u vytipovaných fotbalových utkání," řekla Knolová.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články