Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zeman o Hušbauerovi: Přišel z ligy, kde jsou dva velké zápasy ročně. Musí si zvyknout

Cagliari – Třiadvacet minut v lize a pětačtyřicet v poháru. Přesně tolik minut zatím od zimního přesunu odehrál Josef Hušbauer v dresu italského Cagliari. Situace záložníka Sparty, jenž je v celku ze Sardinie zatím na hostování, se nezlepšila ani po návratu českého trenéra Zdeňka Zemana. Ten však na svého svěřence nezanevřel. "Je to skvělý hráč s výbornými schopnostmi. Věřím, že má týmu co dát," prozradil Zeman.

Trenér Cagliari Zdeněk Zeman
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Maurizio Borsari

Hušbauera po přestupu do Itálie vedl jako první Gianfranco Zola, pod nímž mu pšenka příliš nekvetla. Při premiéře ho stáhl už v poločase duelu Italského poháru a před tím, než byl italský trenér během března odvolán, postavil ho pouze na pár minut do dvou zápasů Serie A.

Na lavičku se poté vrátil Zeman, jenž si českého záložníka vyhlédl, ale před jeho příchodem byl po nepřesvědčivých výkonech vyhozen. Avšak ani po comebacku sedmašedesátiletého trenéra se situace Hušbauera nezlepšila. Dokonce se pod jeho vedením ještě nedostal na hřiště. A bývalý kouč AS Řím či Lazia k tomu má své důvody.

"Josef (Hušbauer) přišel z týmu a ligy, kde jsou dva důležité zápasy za rok. V Itálii je to o něčem jiném. Je to skvělý hráč s výbornými schopnostmi, ale musí si ještě zvyknout. Už jsem viděl, jak si v italské lize museli zvykat takoví hráči jako Maradona nebo Michel Platini. Já věřím, že Hušbauer má týmu co dát," řekl na adresu českého záložníka Zeman.

Jedním z důvodů, proč se Hušbauer na hřiště zatím příliš nedostává, je i kritická situace jeho celku. Ten je devět kol před koncem soutěže na předposledním místě s pětibodovým odstupem na sedmnáctou Atalantu a špatné výsledky z posledních týdnů zatím nenasvědčují, že by se měl zvednout. Po návratu Zemana vydoloval tým ze tří duelů pouze bod za domácí remízu s Empoli.

Staronový kouč Cagliari si špatnou situaci uvědomuje, ale svým svěřencům v boji o udržení věří. "Jestli jsem optimista? Ano, věřím nám a není to jenom fráze. Říkám to proto, že vím, že tento tým na to má," zhodnotil Zeman.

Zdeněk Zeman na lavičce Cagliari
zdroj: ISIFA/EPA autor: Elisabetta Baracchi

Zápasem, v němž by chtělo Cagliari udělat důležitý krok směrem k záchraně, je víkendové střetnutí na půdě Janova, který je sice devátý, ale výsledkově v poslední době také nezáří. "Očekávám, že budeme tvořit hru a hlavně uděláme méně chyb. Hráči vědí, v jaké situaci jsme a že musí na hřišti předvést více," nechal se slyšet Zeman.

Jestli se to Cagliari podaří a po návratu českého kouče se dočká první výhry, se ukáže v sobotu. Možná k tomu na hřišti pomůže i Josef Hušbauer, i když jeho šance jsou zatím velice malé.

Zdroj
ČT sport, Gazetta dello Sport, http://gianlucadimarzio.com/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články