Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trophy Tour: Republiková pouť poháru pro vítěze Eura do 21 let začne na derby

Praha Sobotní derby mezi Spartou a Slavií odstartuje sérii výstav trofeje pro fotbalové mistry Evropy do 21 let. Cenná relikvie bude pro veřejnost poprvé k vidění v sobotu od 18:30 na Letné. Postupně procestuje všechna hostitelská města červnového šampionátu Prahu, Olomouc, Uherské Hradiště a zavítá i do Plzně či Otrokovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Trofej pro vítěze ME do 21 let projede 9 měst

Trophy Tour má celkem devět zastávek. "Páteř tvoří města, kde se turnaj hraje. Plzeň jsme k tomu přidali, protože je to nyní fotbalové velkoměsto s přesahem na evropské poháry. V Otrokovicích pak bude tréninkový tábor Portugalců. Chtěli bychom trofej ukázat ve více městech, ale nebylo by to zvládnutelné finančně, organizačně ani časově," řekl šéf organizačního výboru šampionátu Petr Fousek.

Na každém místě bude pohár vystaven 80 minut. Fanoušci budou mít možnost si pohár prohlédnout, vyfotit se s ním, připraven bude i doprovodný program včetně autogramiád s mistry Evropy do 21 let z roku 2002 Lukášem Zelenkou, Michalem Pospíšilem, Radoslavem Kováčem, Zdeňkem Grygerou či dalšími fotbalovými osobnostmi, jako jsou Pavel Horváth, Antonín Panenka a Tomáš Ujfaluši.

Současná trofej pro mistry Evropy se používá od roku 1998. Vytvořili ji umělečtí skláři v italském Muranu. Měří 60 centimetrů a váží šest kilogramů. Kromě skla se na její výrobu použily také mosaz a čtyřiadvacetikarátové zlato. "UEFA věnuje problematice poháru velkou pozornost. Většina se dělá v Itálii, kde místní mistři jsou špičkou ve tvorbě trofejí," řekl Fousek.

Program Trophy Tour:

11. dubna 18:30 utkání Sparta - Slavia (stadion Letná),

14. dubna 17:30 Praha - OC Chodov (autogramiáda Lukáš Zelenka a Michal Pospíšil),

15. dubna 16:00 Uherské Hradiště - Masarykovo náměstí (autogramiáda Zdeněk Grygera),

17. dubna 16:30 Plzeň - Olympia (autogramiáda Pavel Horváth),

18. dubna 16:15 utkání Slavia - Jihlava (stadion Eden),

22. dubna 17:30 Praha - OC Letňany (autogramiáda Radoslav Kováč a Antonín Panenka),

25. dubna 16:15 utkání Slovácko - Liberec,

26. dubna 14:00 Olomouc - Galerie Šantovka (autogramiáda Tomáš Ujfaluši),

27. dubna (čas bude upřesněn) Otrokovice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články