Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Barcelona udržela náskok v čele, Valencia náskok Atlética nesnížila

Barcelona - Fotbalisté Barcelony si ve 30. kole upevnili vedení v tabulce španělské ligy vítězstvím 4:0 nad Almeríí. Pro Katalánce to byla už devátá soutěžní výhra za sebou. Dva góly vstřelil Luis Suárez, trefili se také Lionel Messi a stoper Marc Bartra. Druhý Real Madrid však udržel krok výhrou 2:0 na hřišti Vallecana. Nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo jeden gól dal a druhý připravil pro Jamese Rodrígueze.

Barcelona - Almeria
zdroj: ČTK/EFE

Barcelona měla po celé utkání jasnou převahu a odpor hostů zlomil po půlhodině hry Messi, když brankáře zaskočil technickou střelou na vzdálenější tyč z rohu pokutového území. Ve druhé půli ho napodobil Suárez, který si rovněž z křídla navedl míč do vápna a zamířil tvrdou ranou pod břevno. Vedení potvrdil po rohovém kopu stoper Bartra, který se v posledních pěti zápasech přidal i tři asistence. V nastavení pak přidal druhý gól Suárez.

Na výhru Barcelony zareagoval Real, který se však na hřišti Vallecana dlouho trápil s domácí obranou i s vlastní nepřesností: za úvodních 68 minut jen jednou trefil branku. Pak však utekl po pravé straně Carvajal, našel ve vápně Ronalda a portugalský kanonýr hlavičkou v pádu navázal na svých pět gólů z minulého utkání. Krátce nato navíc Ronaldo přihrál na druhou branku Kolumbijci Rodríguezovi a Real už si vítězství pohlídal.

Valencia remizovala na hřišti Bilbaa 1:1. Sérii zápasů bez porážky sice protáhli na osm, ale na čtvrté příčce tabulky tak po 30 kolech ztrácejí tři body na Atlético Madrid, které drží třetí místo, zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Valencii poslal do vedení po hodině hry De Paul, který v průběhu prvního poločasu vystřídal zraněného Piattiho. Osm minut před koncem však hosté přišli o vyloučeného Otamendiho a Bilbao přesilovku využilo. V poslední minutě se o to dorážkou postaral Aduriz.

Poslední Córdoba zahodila zřejmě poslední šanci na záchranu, když neudržela vedení nad La Coruňou, přestože hrála v početní převaze. Tři minuty před koncem si dal vlastní gól Andone, který předtím poslal svůj tým do vedení. Córdoba tak čeká na výhru už 12 utkání, z nichž deset prohrála, a na posledním místě tabulky ztrácí na 17. příčku La Coruni osm bodů.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:

FC Barcelona - Almería 4:0 (55. a 90.+3 Suárez, 33. Messi, 75. Bartra), La Coruňa - Córdoba 1:1 (87. vlastní Andone - 55. Andone), Granada - Vigo 1:1 (3. Ibaněz - 90.+4 Bongonda), Vallecano - Real Madrid 0:2 (68. Ronaldo, 73. Rodríguez), Bilbao - Valencie 1:1 (90. Aduriz - 61. De Paul).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články