Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Na zápas se Slovenskem nepojedou Rosický, Čech, Limberský a Lafata

Praha – Fotbalová reprezentace vyrazí k přípravnému utkání na Slovensko bez kapitána Tomáše Rosického, brankáře Petra Čecha, obránce Davida Limberského a útočníka Davida Lafaty. Po ubojované remíze 1:1 s Lotyšskem čeští fotbalisté absolvovali pozápasový trénink na Strahově už bez svého kapitána, který kvůli nachlazení zůstal na hotelu. Čech má pro změnu problémy se svalem a stoprocentně v pořádku nebyl ani Limberský, jenž nedokončil čtvrteční trénink.  Na hřišti s týmem nebyl ani záložník Vladimír Darida, který má nakopnutou nohu a připravoval se v útrobách strahovského stadionu individuálně. Národní tým odcestuje na Slovensko v pondělí, utkání v Žilině začne v úterý ve 20:30. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

"Učinili jsme tak po předchozí domluvě a zohlednili i zdravotní stav některých hráčů. Trenér Pavel Vrba navíc už dopředu avizoval, že na Slovensku dá příležitost hráčům, kteří v minulých reprezentačních zápasech neměli patřičné vytížení," řekl ke změnám manažer reprezentačního mužstva Dušan Fitzel.

Kouč Pavel Vrba v minulých dnech naznačil, že mezi oběma duely dojde ke změnám. Už po pátečním přípravném utkání reprezentační jednadvacítky s Anglií se k A-týmu připojil brankář Jiří Pavlenka, opačným směrem by mohli naopak putovat Ladislav Krejčí či Václav Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým trénoval před přípravou se Slováky

Čeští hráči sobotní remízou s Lotyšskem přišli po čtyřech podzimních výhrách o stoprocentní bilanci v kvalifikaci, přesto nadále vedou tabulku skupiny A. Na Slovensko odcestují v pondělí před polednem a kouč Vrba naznačil, že dá šanci i hráčům, kteří si proti Lotyšsku nezahráli.

Slovenský tým po dohodě s trenérem Jánem Kozákem opustil před zápasem s českými fotbalisty záložník Miroslav Stoch.

Vpodvečer se čeští hráči potkají na slavnostním vyhlášení Fotbalisty roku. Přímý přenos vysílá ČT1 a náš web od 17:40.

Zdroj
ČTK, FAČR, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články