Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalisté Sparty byli napadeni na dálnici

Praha - Nespokojení fanoušci fotbalové Sparty napadli v pondělí autobus mužstva, které se vracelo z nevydařeného utkání v Liberci. Z projíždějícího auta mrštil někdo na autokar několik lahví. Několik rozzlobených fanoušků pak na hráče čekalo před letenským stadionem.

Tomáš Řepka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sparta zažívá krizi. Už šest hodin nedala gól a v osmém ligovém kole navíc přišla o neporazitelnost, když na půdě Liberce prohrala 3:0. Někteří sparťanští fanoušci to nesou opravdu s nelibostí.

Po autobusu, který se v pondělí vracel po dálnici ze severu Čech do hlavního města totiž někdo mrštil několik lahví. Deníku Sport, který o incidentu informoval, to potvrdil tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava. "Někdo z projíždějícího auta hodil asi tři láhve na náš autobus, na kterém však nevznikla žádná škoda. O takové lidi Sparta nestojí," dodal. Hráči i kouč odmítli celou událost komentovat.

O dramatickou chvíli ale nejspíš nebylo nouze. Po incidentu se totiž k autokaru připojila policie. "Docházelo k napadání autobusu pražské Sparty na cestě z Liberce. Proto jsme přijali opatření a autobusu jsme přidělili preventivní doprovod," řekl mluvčí pražské Policie Tomáš Hulan.

Policie udělala dobře. Rozzlobení fanoušci totiž na sparťanské fotbalisty čekali před stadionem na Letné. "Naši příznivci tam opravdu čekali, ale k žádnému napadení nedošlo. Pouze měli snahu vyříkat si nepovedené utkání," uvedl Otava. Policie prostranství monitorovala. Podle Hulana tak mohla zajistit klidný průjezd do prostoru stadionu.

Pokaženou reputaci si Sparta může napravit už zítra, kdy v odvětě 1. kola Poháru UEFA hostí Dinamo Záhřeb, s nímž v prvním zápase remizovala 0:0. V pondělí jí pak doma čeká očekávané derby se Slavií.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články