Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vydra o lvíčatech: Jsem tady trochu nováček, role lídra se ale nezříkám

Praha – Na srazu jednadvacítky je tak trochu novic. Čtyři roky se totiž Matěj Vydra v její nominaci neukázal, jelikož figuroval především v seniorském národním týmu. "Když jsem mluvil s trenérem, tak žertoval, že jsme se čtyři roky neviděli," řekl útočník anglického Watfordu. I přes dlouhou absenci si ale svoji pozici u lvíčat uvědomuje a chce být jedním z tahounů na blížícím se mistrovství Evropy.

Ilustrační foto

"Jsem tady v podstatě nováček. Když jsem mluvil s trenérem, tak žertoval, že jsme se čtyři roky neviděli," řekl Vydra na srazu jednadvacítky před dvojicí závěrečných přípravných zápasů s Portugalskem a Anglií. "Ale myslím, že rychle zapadnu, protože většinu kluků znám z mládežnických reprezentací," dodal.

O roli, kterou by měl v reprezentaci do 21 let plnit, Vydra moc dobře ví. "V áčku je Rosa (kapitán Tomáš Rosický) a Petr Čech, kteří mají tým táhnout. A nechci říkat, že v jednadváce to budu dělat zrovna já, ale mám zkušenosti z áčka a ze zahraničí," řekl Vydra, který si vyzkoušel i anglickou ligu za West Bromwich.

"Navíc z Watfordu jsem zvyklý, že bych měl tým dovést k postupu do Premier League. Spoluhráči ode mě čekají, že budu dávat góly. A když už je třeba dávat nebudu, tak na ně alespoň nahrávat," prohlásil Vydra. "Do mistrovství moc času není, čeká nás tvrdý start. Musíme hlavně vytvořit tým a bojovat jeden za druhého. Všichni kluci tady umí hrát fotbal, takže hlavní bude se z toho s prominutím nepo...," uvedl.

Jednadvacítku čeká v pátek přípravný zápas s Anglií, další příští týden v úterý s Portugalskem a Vydra by chtěl nastoupit k oběma. Přestože Watford poté čekají ve druhé lize důležité zápasy o postup do nejvyšší soutěže. "Klub zkoušel, jestli by mě trenér nešetřil, ale nechci se o tom bavit. Na zápasový zápřah jsem zvyklý z Anglie a je pro mě lepší hrát a být v tempu," prohlásil útočník.

Watfordu patří v tabulce druhá příčka a v pátek 3. března nastoupí proti pátému Derby a hned v pondělí se utká s třetím Middlesbrough, kde působí obránce jednadvacítky Tomáš Kalas. "Od vedení jsme dostali před sezonou jasný úkol, tím je postup. Před dvěma lety jsme nezvládli play-off, protože nám odešla forma. Ale teď ji máme a věříme, že postoupíme," řekl Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články