Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Odpoví Plzeň na výhru Sparty? Viktoria hostí doma poslední Liberec

Plzeň – Po sobotní výhře Sparty se náskok fotbalistů Plzně v čele ligy ztenčil na dva body, Viktoria však může odstup od svého úhlavního rivala opět navýšit. Potřebuje k tomu jediné. Potvrdit výbornou jarní formu a zdolat Liberec, jenž se naopak i po zimní přestávce trápí a okupuje poslední příčku tabulky. Přímý přenos utkání včetně studia sledujte od 15:20 na ČT sport. Náš web nabídne textový on-line přenos.

Josef Šural z Liberce (vlevo) bojuje o míč s Václavem Procházkou z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Plzeň stejně jako Spartu čeká už třetí zápas během týdne. Minulou neděli Viktoria vyhrála na Dukle po velkém dramatu 3:2 a ve středu rovněž o jednu branku zdolala Slavii, když doma zvítězila 1:0. "Máme náročný program, ale je stále teprve pátý zápas po zimní přípravě, tak není důvod diskutovat o tom, jestli to kluci zvládnou," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek.

"Tři zápasy v týdnu jsou při účasti v pohárech normální věc. Téma náročnosti může být jen v kontextu s tou nemocí. Ale já si to nepřipouštím, i hráči se cítí dobře," dodal.

Plzeň požene skvělá jarní bilance. Po zimní přestávce ve čtyřech zápasech neztratila ani bod a daří se jí i střelecky, když nasázela třináct branek. To Liberec je v úplně odlišné situaci. První jarní bod získal až v minulém kole po remíze s Ostravou. To už pod vedením nového kouče Davida Vavrušky, jenž nahradil dvojici Jiří Kotrba, Josef Csaplár, kteří u kormidla Slovanu vydrželi pouze tři duely.

"Všichni víme, jaký soupeř nás čeká. Plzeň je v herní pohodě, vede ligu o pět bodů. K tomu není co dodat," řekl Vavruška. "Každé utkání ale začíná za stavu 0:0. My jedeme na bojiště, kde se bude válčit. Já věřím, že jsme na tu válku dobře připraveni a hráči nedají svou kůži zadarmo," prohlásil.

Vavruška hlavně doufá, že Liberec nenaváže na poslední vystoupení na západě Čech. Tehdy si Slovan odvezl šestibrankový výprask, při čemž si dvě branky vstřelil sám.

V dalších nedělních střetnutích vyzvou v pražském derby Bohemians 1905 pražskou Duklu. Zbrojovka Brno pak na svém hřišti přivítá Slavii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články