Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň vydřela výhru na Dukle v závěru. Z penalty rozhodl Kolář

Praha – Zaváhání Sparty dokázali využít, ale na triumf se pořádně nadřeli. Fotbalisté Plzně na hřišti Dukly nejprve museli duel otáčet a poté reagovat na rychlé vyrovnání soupeře, nakonec však zvítězili 3:2, když minutu před koncem proměnil druhou penaltu v duelu Daniel Kolář. Viktoria má díky tomu v čele náskok dvou bodů a středeční zápas se Slavií k dobru.

Utkání Dukla Praha - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Plzeň před týdnem proti Slavii nehrála kvůli infekčnímu onemocnění v kádru, ale dnes začala hodně aktivně. V sedmé minutě Petržela z voleje těsně minul, o chvíli později byl ještě blíže gólu Mahmutovič, když po Kovaříkově centru napálil tyčku.

Dukla se osmělila a začala mít šance. Míč po Bergerově standardce nezkrotil brankář Kozáčik, ale dorážející Štetina vypálil nad břevno. Pražané se v následujících minutách často dostávali za plzeňskou obranu. Marešův gól neplatil kvůli ofsajdu, Přikrylův únik zase vychytal Kozáčik.

Domácí gólman Rada pak srazil Mahmutoviče a rozhodčí Jílek odpískal jen přímý kop, přestože podle televizních záběrů ke kontaktu došlo v pokutovém území. Rada dostal žlutou kartu.

Ve 41. minutě Dukla otevřela skóre. Berger na pravé straně obešel Limberského, zpětnou přihrávkou našel Marka Hanouska a ten se trefil pod břevno. V závěru poločasu sudí neposoudil jako penaltový ani střet hostujícího Koláře s Polomem.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Viktoria a v 51. minutě dala podobný gól jako Dukla. Kolář předložil míč Kovaříkovi, jenž si připsal premiérový ligový zásah v sezoně.

V 73. minutě Plzeň skóre otočila. Kolář proměnil penaltu nařízenou za kontakt Přikryla s Rajtoralem. Dukla však vzápětí vyrovnala vlastním gólem Limberského, který zády tečoval přímý kop Bergera.

Minutu před koncem zahrál ve vápně rukou Karavajev a Kolář se štěstím proměnil i druhou penaltu. Rada si sice na míč sáhnul, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Plzeň tak porazila Duklu na jejím hřišti i ve čtvrtém vzájemném utkání v rámci nejvyšší soutěže.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 2:3 (1:0)

Branky: 41. Marek Hanousek, 74. vlastní Limberský - 51. Kovařík, 73. a 90. obě z pen. D. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pospíšil. ŽK: F. Rada, Jakub Mareš, Karavajev - Kolář, Rajtoral, Baránek, Holenda. Diváci: 5083.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (83. Beauguel), Jakub Mareš (77. Jan Blažek), Přikryl (75. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk (86. Holenda), Hrošovský - Petržela (78. Horváth), D. Kolář, Kovařík - Mahmutovič (60. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Luboš Kozel: (trenér Dukly): "Sahali jsme po úspěšném výsledku s mužstvem, které vede ligu, a nebyli jsme k tomu daleko. V úvodu nás Plzeň zatlačila a byla kvalitnější. Tento úsek jsme přečkali bez inkasované branky a postupem času jsme získávali půdu pod nohama a hru vyrovnali. Bohužel jsme po půli dlouho vedení neudrželi a dovolili soupeři proniknout do pokutového území. Myslím, že potom to utkání bylo otevřené a nebyli jsme horší než soupeř. Plzeň se dostala do vedení z penalty, na kterou jsme dokázali poměrně rychle zareagovat standardkou. Mrzí mě to, že takové utkání rozhodne, z mého pohledu velice sporná, penalta v 90. minutě. O té musím být stoprocentně přesvědčený. Já to teď i viděl a myslím, že je to velice přísné a vůči nám i kruté."

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Je to pro nás cenné vítězství. Nerodilo se lehce. Bylo důležité po včerejší remíze Jablonce se Spartou vyhrát. Mužstvo za tím šlo tvrdě. Měli jsme dobrý začátek utkání, hrálo se osm deset minut na jednu bránu a vypadalo to dobře. Pak se Dukle povedl brejk a byla to komplikace. Druhý poločas jsme přišli brzo k vyrovnání, což nás uklidnilo. Šli jsme i do vedení, pak jsme si to neuhlídanou standardkou zase zkomplikovali. Podle mého názoru jsme měli větší vůli, šli jsme za tím vítězstvím pořád. Když jsem poslouchal hráče v kabině, tak říkali, že penaltových situací tam bylo ještě víc. Kolář se dušoval, že byla jasná. Já Danovi věřím, to je poctivý člověk."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články