Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dočkal: Pokud Plzeň odskočí o 5 bodů, nebudeme to mít ve svých rukou

Jablonec - Sparťanským fotbalistům hrozí v případě, že Plzeň zvládne ligové dohrávky s Duklou a Slavií, už pětibodové manko na svého největšího soupeře. Záložník Bořek Dočkal nicméně nechce skládat zbraně a věří, že i na Viktorii přijde zápas, v němž klopýtne. Zároveň však ví, že pětibodový odstup by se už doháněl velice těžko.

Bořek Dočkal
zdroj: ČT sport

"Komplikace to byla již v Ostravě, natož teď. Narazili jsme však na dva dobré soupeře a ani v jednom z těchto zápasů jsme si asi vyhrát nezasloužili," řekl Dočkal. Obhájci titulu z Letné sice po utkání minimálně na necelý den poskočili do čela ligy, ale ve středu už mohou ztrácet na Plzeň pět bodů. "Pak už bychom neměli obhajobu titulu ve svých rukou. Pořád však ještě do konce ligy zbývá hodně zápasů. Věřím, že i na Plzeň přijde utkání, v němž ztratí," podotkl Dočkal.

Reprezentační záložník připustil, že remíza s Jabloncem je spravedlivá. "Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, hrálo se trochu opatrněji. Oba týmy jsou zvyklé hrát víc kombinačně, tentokrát to bylo víc soubojové. Čekání na jednu dvě šance, které na obou stranách nakonec přišly, ale nemůžeme asi říct, že bychom si úplně zasloužili vyhrát," řekl Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Jablonec - Sparta

Nepříliš pohledná hra podle něj mohla pramenit z důležitosti utkání. "Nemyslím si, že by to byl špatný přístup do utkání. Věděli jsme, že je to souboj o špičku tabulky. Nemohli jsme do toho jít s tím, že budeme hrát úplně otevřený fotbal a necháme Jablonec chodit do brejků. Taktika byla trochu jiná oproti jiným zápasům, ale nemyslím, že byla nějaká bojácná. Jen jsme se snažili eliminovat silné zbraně soupeře," uvedl Dočkal.

Nechtěl se vymlouvat na mlhavé počasí a sníženou viditelnost. "Nebylo to úplně ideální, ale na hřišti byla viditelnost výrazně lepší, než když jsem potom poslední čtyři minuty sledoval z lavičky. Tam to bylo hodně nepřehledné a nebyla skoro poznat ani barva dresů. Na hřišti to tak hrozné nebylo. Na orientaci nebyla mlha příjemná, ale nemůžeme říct, že by to bylo něco neregulérního," dodal Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články