Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Barcelona vyhrála v Eibaru a udržela před El Clásicem vedení

Barcelona – Lionel Messi zase jednou dokázal, jak je pro Barcelonu důležitý. Argentinský útočník dvěma góly zařídil výhru svého celku 2:0 na půdě nováčka španělské ligy Eibaru. Rovněž dvě branky vstřelil Gareth Bale z Realu Madrid do sítě Levante a Katalánci tak vedou nad "Bílým baletem" nadále pouze o bod.

Lionel Messi z Barcelony slaví gól v síti Eibaru
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Javier Etxezarreta

Barcelona na hřišti nováčka příliš problémů neměla. V prvním poločase si sice vedoucí tým tabulky žádné výrazné šance nevytvořil, po půlhodině ale zblokoval Messiho střelu rukou Ekiza a sám Argentinec z následného pokutového kopu otevřel skóre.

To mohli navýšit i Messiho parťáci v útoku, jenže Suárez těsně před přestávkou i Neymar chvíli po ní své šance neproměnili. Došlo tak opět na argentinskou hvězdu, Messi se tentokrát výjimečně trefil hlavou, když se šikovně položil do rohového kopu Rakitiče. Barcelona už své vedení udržela i přes břevno domácího týmu a zvítězila 2:0.

Katalánský tým potvrdil formu posledních týdnů a do přímého souboje s Realem půjde za týden z první pozice. Naopak Eibar prohrál už poosmé za sebou a na sestupová místa má již náskok pouze tři body.

Real byl od začátku duelu proti Levante aktivnějším týmem, už ve čtvrté minutě nastřelil Ronaldo tyč. Gólu se dočkal až o 14 minut později. Po Benzemově centru zakončil Ronaldo nůžkami, jeho pokus na brankové čáře ještě odhlavičkoval bránící hráč hostů, k míči se ale znovu dostal francouzský reprezentant a posunul míč na Balea, jenž přerušil svůj gólový půst trvající devět soutěžních zápasů.

Velšský reprezentant se do konce poločasu prosadil ještě jednou, když jemně tečoval Ronaldův střelecký pokus. Na 3:0 mohl ve druhém dějství zvýšit Benzema, jenž po Ronaldově centru zakončoval patičkou, jeho pokus ale skončil na spojnici.

Atlético Madrid jen remizovalo na půdě Espaňolu Barcelona 0:0. Madridský tým hrál po vyloučení Mirandy celý druhý poločas pouze s deseti hráči a na domácí obranu recept nenašel. Svěřenci Diega Simeoneho tak neodpověděli na páteční výhru Valencie a zůstávají na čtvrtém místě. Sevilla s přehledem porazila Elche 3:0, dvakrát se prosadil Bacca a zařadil se tak s 16 zásahy na čtvrté místo v tabulce střelců španělské ligy.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Valencie - La Coruňa 2:0 (61. Parejo z pen., 72. Alcacer), Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 0:0, Eibar - FC Barcelona 0:2 (31. z pen. a 55. Messi), Vigo - Bilbao 1:2 (64. Larrivey - 17. Aduriz z pen., 32. San José), Vallecano - Granada 3:1 (65. a 76. Bueno, 90+4. Embarba - 8. Córdoba), Almería - Villarreal 0:0, Málaga - Córdoba 2:0 (48. Juanmi, 84. Amrabat), FC Sevilla - Elche 3:0 (18. z pen. a 31. Bacca, 81. Gameiro), Real Madrid - Levante 2:0 (18. a 40. Bale), Getafe - San Sebastian 0:1 (66. vlastní Guaita).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články