Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Drobný za faul dostal červenou, Wolfsburg si poradil s Freiburgem

Mnichov – Pouze devatenáct minut vydržel v duelu s Hoffenheimem na hřišti brankář Hamburku Jaroslav Drobný. Po faulu na unikajícího hráče byl vyloučen a jeho celek nakonec prohrál 0:3. Ještě o branku více inkasoval Werder Brémy, který doma nestačil na lídra německé ligy Bayern Mnichov. Nezaváhal ani druhý Wolfsburg, jenž nasázel Freiburgu tři branky a zvítězil 3:0.

Jaroslav Drobný z Hamburku vidí od sudího červenou kartu za faul
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Drobnému se v sezoně daří a je jedním z nejlépe hodnocených brankářů bundesligy, ačkoli Hamburk se celkově trápí. Na zápas s Hoffenheimem ale v dobrém vzpomínat nebude. V 19. minutě totiž vyběhl na dlouhý míč, byl u něj však později než domácí útočník Schipplock a po zákroku na něj byl vyloučen.

V brance ho nahradil Adler, na následnou penaltu Polanského ale nestačil. Adler musel pro míč do sítě ještě dvakrát, Hamburk tak Hoffenheimu podlehl 0:3 a po čtvrtém zápase bez výhry v řadě zůstává jen jedno místo nad barážovou příčkou. Ta momentálně patří Paderbornu, který ve Frankfurtu prohrál vysoko 0:4.

Stejným poměrem zvítězil i Bayern Mnichov na hřišti Werderu Brémy, v jehož základní sestavě nastoupil i Theodor Gebre Selassie. Bayern o vítězství rozhodl už v prvním poločase, nejprve se střelou na zadní tyč prosadil Thomas Müller a druhou branku přidal povedeným přímým kopem David Alaba. Jeho trefa byla stým ligovým gólem Bayernu v sezoně.

Obhájci titulu se i přes zlepšení Werderu prosadili dvakrát i po přestávce, o obě branky se postaral kanonýr Lewandowski. Bayern tak v čele tabulky odskočil druhému Wolfsburgu na rozdíl 14 bodů.

Naopak zlepšení výkonů oproti úvodu sezony nepotvrdila Borussia Dortmund, která se v domácím zápase s Kolínem nad Rýnem protrápila k bezbrankové remíze a zůstává na desátém místě s osmibodovou ztrátou na pohárové příčky. Dortmundského trenéra Jürgena Kloppa tak alespoň může těšit čtvrté čisté konto v ligovém zápase v řadě. Taková série se Borussii povedla naposledy v únoru 2012.

"Vlci" byli duelu s Freiburgem od začátku aktivnějším týmem a tlak přetavili ve vedoucí gól v 19. minutě. Po nepřesvědčivém obranném zákroku se k míči dostal De Bruyne a v tomto týdnu se trefil už potřetí: dva góly vstřelil ve čtvrtečním duelu osmifinále Evropské ligy proti Interu Milán.

V závěru úvodního dějství se osmělili i hosté, své příležitosti ale nevyužili. V druhém poločase Wolfsburg pojistil náskok a u obou branek byl De Bruyne. Nejprve ho ve vápně fauloval brankář Bürki a Rodriguez penaltu s přehledem proměnil, na konečných 3:0 pak upravil po De Bruyneho přesném pasu Arnold. Freiburg potřetí za sebou prohrál a stále mu patří sestupová sedmnáctá pozice. Obránce Pavel Krmaš do duelu nezasáhl, Vladimír Darida byl v poločase střídán.

Za Wolfsburg se zařadil Mönchengladbach, který si poradil s Hannoverem poměrem 2:0. Hrdinou zápasu se stal Herrmann, jenž vstřelil oba góly a v klubové tabulce střelců se s osmi brankami posunul do čela. Na "Vlky" však jeho tým ztrácí devět bodů.

VfB Stuttgart po dvou remízách utrpěl debakl na hřišti Bayeru Leverkusen 0:4 a poslední příčku tabulky hned tak neopustí. Svěřenci trenéra Huuba Stevense vzdorovali jen něco málo přes půl hodiny, než je zaskočil Brazilec Wendell.

Dvě branky vítězů přidal Švýcar Drmic a cestu do sítě našel i nejlepší střelec domácích Bellarabi. Leverkusen tak pátou výhrou za sebou oslavil 48. narozeniny svého trenéra Rogera Schmidta.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Leverkusen - Stuttgart 4:0 (36. a 59. Drmic, 32. Wendell, 50. Bellarabi), Augsburg - Mohuč 0:2 (32. Okazaki, 89. Ku Ča-čchol), Brémy - Bayern Mnichov 0:4 (76. a 90.+1 Lewandowski, 24. Müller, 45. Alaba), Eintracht Frankfurt - Paderborn 4:0 (27. Meier, 42. Stendera, 54. Aigner, 81. Valdez), Hertha Berlín - Schalke 2:2 (21. Ben-Hatira, 82. Haraguči - 40. Sané, 90. Matip), Hoffenheim - Hamburk 3:0 (23. z pen. a 81. Polanski, 88. Rudy), Dortmund - Kolín nad Rýnem 0:0, Wolfsburg - Freiburg 3:0 (19. De Bruyne, 78. Rodríguez z pen., 84. Arnold), Mönchengladbach - Hannover 2:0 (43. a 75. Herrmann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články