Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Arsenal vyřadil United na jejich hřišti, Liverpool si neporadil s Blackburnem

Londýn - Devět let nedokázal Arsenal zvítězit na Old Trafford, ve čtvrtfinále FA Cupu však svou mizernou sérii konečně zlomil. Vítězný gól odchovance Manchesteru United Dannyho Welbecka zařídil Gunners, kteří pohár obhajují, postup do semifinále po výhře 2:1. Naopak Liverpool si jako favorit doma neporadil s druholigovým Blackburnem 0:0 a o postupujícím do semifinále rozhodne opakované utkání.

Slavící Danny Welbeck
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal, který na stadionu Old Trafford naposledy vyhrál v září 2006, poslal v 26. minutě do vedení bek Nacho Monreal po skvělé individuální práci Alexe Oxlade-Chamberlaina. Hned za tři minuty ale vyrovnal hlavou kapitán Wayne Rooney, který zužitkoval parádní centr Angela di Maríi.

Po hodině hry vrátil Arsenalu náskok bývalý útočník United Danny Welbeck, který potrestal špatnou zpětnou přihrávku Antonia Valencii, obešel brankáře De Geu a zakončil do prázdné brány.

Šance United na vyrovnání v 77. minutě výrazně snížil Ángel Di María, když dostal během minuty dvě žluté karty a musel předčasně ze hřiště. Argentinský záložník byl nejprve napomínán za simulování a vzápětí kvůli zatahání rozhodčího za dres.

Arsenal zdolal United poprvé od května 2011 a v semifinále si zahraje proti lepšímu z dvojice Bradford - Reading. Manchesterský klub má naopak téměř jistotu, že znovu zakončí sezonu bez jediné trofeje.

Ošetřování Martina Škrtela v utkání s Blackburnem
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

Hned v úvodu duelu se stoper Liverpoolu Martin Škrtel udeřil do hlavy při dopadu na zem. Po několikaminutovém ošetřování byl slovenský reprezentant odnesen ze hřiště na nosítkách. Následně odjel do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Jeho spoluhráči se zejména v druhém poločase snažili překonat pozornou obranu Blackburnu, jeho náhradník Touré dokonce hlavou trefil tyč. Domácí ale trápila nepřesnost v koncovce: z celkových 21 střeleckých pokusů mířily přímo na bránu pouze čtyři.

Fotbalový Anglický pohár - čtvrtfinále:

Bradford (III) - Reading (II) 0:0

Aston Villa - West Bromwich Albion 2:0 (0:0) Branky: 51. Delph, 85. Sinclair. ČK: 90.+3 Grealish - 80. Yacob

Liverpool - Blackburn (II) 0:0 

Manchester United - Arsenal 1:2 Branky: 29. Rooney - 26. Monreal, 62. Welbeck. ČK: 77. Di María.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy