Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Wolfsburg padl a Bayern navýšil náskok na čele

Berlín – Wolfsburg teprve podruhé v této sezoně vyšel gólově naprázdno, prohrál 0:1 s Augsburgem a dal možnost Bayernu po 24. kole odskočit na čele. Mnichovský celek otočil duel v Hannoveru a díky vítězství 3:1 navýšili vedení v tabulce na 11 bodů. Výhru si připsal i Leverkusen, který vyhrál v Padebornu 3:0 a posunul se na čtvrtou příčku.

Wolfsburg na Augsburg nestačil
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Obhájce titulu Bayern začal v Hannoveru vlažně a ve 25. minutě prohrával po pěkné kombinaci, kterou zakončil Hiroši Kijotake. Už za tři minuty však vidinu prvního vítězství v jarní části sezony domácím pokazil Xabi Alonso, když srovnal z přímého kopu.

Po změně stran pak svěřenci kouče Pepa Guardioly přidali zásluhou Thomase Müllera dvě branky a vybojovali 19. vítězství ze 24 odehraných ligových zápasů. Německý reprezentant nejprve skóroval z penalty, následně pojistil náskok hlavou po centru Francka Ribéryho.

Všechny tři branky duelu mezi Paderbornem a Leverkusenem padly v druhém poločase. V 73. minutě hlavou překonal brankáře Kruseho střídající Papadopoulos. Bývalý hráč Schalke se v bundeslize trefil poprvé od září 2012.

Vedení hostů následně dvěma góly pojistil Son Hung-Min, který s deseti trefami nahradil v čele klubové tabulky střelců Bellarabiho. Paderborn potřetí v řadě prohrál a nachází se na barážové šestnácté pozici.

Kolín nad Rýnem teprve podruhé v sezoně zvítězil na domácím hřišti, s Frankfurtem si poradil poměrem 4:2 a přerušil sérii pěti zápasů bez výhry. Za hosty se dvakrát prosadil Meier a s 18 trefami se posunul do čela tabulky střelců.

Překvapivý výsledek vybojoval Augsburg, kterému se podařilo uhrát doma čisté konto proti druhému nejlépe střílejícímu týmu bundesligy Wolfsburgu. Sám naopak skóroval v 64. minutě, kdy neproměněnou penaltu Tobiase Wernera dorazil Dominik Kohr. Wolfsburg přišel o jedenáctizápasovou sérii neporazitelnosti a teprve podruhé v této sezoně v lize neskóroval.

Drobný vychytal Dortmund

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný vychytal čisté konto v domácím utkání s Dortmundem. Borussia kvůli bezbrankové remíze přišla o čtyřzápasovou vítěznou sérii a nadále zůstává ve spodní polovině tabulky.

Stejně dlouhou šňůru bez vítězství naopak ukončilo čtvrté Schalke a zdolalo 3:1 Hoffenheim. Soupeře, který ho v případě výhry mohl předstihnout v tabulce, porazil díky brzké trefě Christiana Fuchse a dvěma zásahům Maxe Meyera. Hosté snížili až v závěru zásluhou Kevina Vollanda.

Freiburg i s českým záložníkem Vladimírem Daridou a obráncem Pavlem Krmašem prohrál doma s Brémami 0:1 a zůstal předposlední. Za soupeře odehrál celý duel obránce Theodor Gebre Selassie. 

Německá fotbalová liga - 24. kolo:

Stuttgart - Hertha Berlín 0:0, Augsburg - Wolfsburg 1:0 (64. Kohr), Freiburg - Brémy 0:1 (35. Di Santo), Hamburk - Dortmund 0:0, Hannover - Bayern Mnichov 1:3 (25. Kijotake - 61. z pen. a 72. Müller, 28. Alonso), Schalke - Hoffenheim 3:1 (41. a 53. Meyer, 12. Fuchs - 73. Volland), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 4:2 (28. Deyverson, 72. Risse, 79. Osako, 82. Ujah - 58. a 90.+3 z pen. Meier), Paderborn - Leverkusen 0:3 (84. a 90.+3 Son Hung-Min, 73. Papadopoulos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články