Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Zlín v Teplicích porazil dvěma góly stoper Klein

Teplice - Fotbalisté Teplic zdolali v utkání 8. ligového kola Zlín 2:0. O jejich výhru se postaral dvěma góly v rychlém sledu stoper Klein, který se nejprve trefil úctyhodnou ranou ze 35 metrů, za další tři minuty pak zvýšil hlavou. Hosté prohráli už třetí zápas za sebou, ani úterní odvolání trenéra Mazury zatím k úspěchu nevedlo.

FK Teplice
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Domácí kouč Plíšek zkusil soupeře překvapit a vsadil na pětičlennou zálohu, namíchanou v podstatě jen z ofenzivních hráčů. Po dlouhé době našel místo v základní sestavě i pro bývalého reprezentanta Vachouška, ani to ale jeho týmu k očekávané převaze nepomáhalo. I Zlín totiž vsadil na pětičlennou středovou formaci, která dokázala udržet hru uprostřed pole, což v kombinaci s důraznou obranu znamenalo jediné - bojovný fotbal bez větších šancí.

Tepličtí se do zakončení dostávali jen po standardních situacích, tak jako v 16. minutě Mareš, který ale na bližší tyči hlavičkoval jen do boční sítě. Až po půlhodině hry našel skulinku v defenzivě hostů Verbíř, vyzval kolmicí Mareše, ale ten tísněn obráncem trefil vybíhajícího brankáře Baránka.

Na výzvědy přijel do Teplic i trenér Stanislav Levý, o jehož příchodu na východ Moravy se stále jedná. Deset minut před přestávkou mu demonstroval své sprintérské kvality Žůrek, který vzal míč před vlastní šestnáctkou a vzápětí ho musel brzdit společný skluz brankáře Belice a obránce Vidličky.

Vidlička ve Zlíně s fotbalem začínal a zápas proti svým bývalým spoluhráčům si zjevně užíval, krátce po poločase ale doplatil na jejich stále tvrdší hru. Po skluzu Bači kulhal a špatným odkopem nabídl další brejk Žůrkovi, to už ale byl poslední záblesk aktivity hostů.

Teplický nápor odstartoval po hodině hry Vachoušek, který si naběhl na malé vápno na křížný pas Mareše, jenže míč dostal na paty a následnou slabou střelu Baránek od tyče vytáhl. Za šest minut už se ale domácí radovali. K přímému kopu z 35 metrů se postavil stoper Klein a jeho rána se zastavila až v horním rohu zlínské branky.

Uběhlo jen 200 vteřin a jindy sváteční střelec, který za pět let v lize dal jen osm gólů, mohl běžet k domácímu kotli podruhé. Penner totiž dalším zbytečným skluzem zezadu sestřelil před šestnáctkou Vachouška, přímý kop rozehrál Stožický a u zadní tyče vyskočil nejvýše opět teplický stoper. Zlín už se na odpor nezmohl, naopak mohl v 88. minutě inkasovat ještě potřetí. Mahmutovič se protáhl kolem Kroči a ze šestnáctky přeloboval brankáře, míč ale zastavilo břevno.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články