Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fotbalisté Č. Budějovic poprvé v lize vyhráli, zdolali Jablonec

České Budějovice - Českobudějovičtí fotbalisté se až v osmém kole první fotbalové ligy dočkali prvního vítězství. Na domácím trávníku zdolali Jablonec 2:1 a opustili poslední místo v tabulce. Částečně se tak svým příznivcům omluvili za ostudné středeční vyřazení z poháru v Mutěnicích.

SK Dynamo České Budějovice
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

V sestavě Jihočechů se objevila slovenská posila z Ružomberoku obránce Laurinc a domácí začali aktivněji. Již ve čtvrté minutě vypálil Svátek sice pohotově, ale vedle. Hosté, kteří do dnešního dne prohráli jen na Slavii, byli fotbalovější. Měli častěji míč na svých kopačkách, ale v koncovce se jim nedařilo.

Po centru Klapky v sedmé minutě Huber poslal hlavou lehký míč pod břevno a Kučera jej jen s námahou vytlačil na roh. Na druhé straně byl blízko brance Hílek, k němuž propadl centr z levé strany, ale domácí záložník z osmi metrů vystřelil vysoko nad.

Do vedení se Jihočeši dostali poměrně lacino. Ve 34. minutě Šíma centroval zleva trestný kop, který minuli Horejš i Sedláček, a míč se doslova doplazil do jablonecké sítě. V komorním prostředí se hrál nezáživný fotbal a do poločasu již diváky vzrušil jen krásný pas Šímy na Benáta. Ten si v běhu míč zpracoval, ale namířil podél vybíhajícího Špita těsně vedle.

Střídání přineslo Jablonci pouze další inkasovaný gól

Do druhého poločasu udělal hostující kouč Komňacký dvě změny, ale místo vyrovnání přišel druhý gól v jablonecké síti. Nejprve Benátovu střelu z hranice šestnáctky k tyči chytil Špit, ale v 55. minutě po hezké kombinační akci Benát uvolnil Svátka a jeho přihrávku zužitkoval svým třetím gólem v sezoně nejlepší domácí střelec Sedláček.

Pojistit výhru mohl čtvrt hodiny před koncem po centru Benáta osamocený Svátek, ale hlavou míč dobře netrefil. Na druhé straně se zaskvěl gólman Kučera. Po uličce Valenty na Kocourka byl hostující hráč v jasné šanci, ale Kučera vyřešil situaci včasným vyběhnutím. Přesto hosté závěr ještě zdramatizovali. Šest minut před koncem Valenta uvolnil na pravé straně Michálka a jeho střela putovala od obou tyčí do sítě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články