Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

AS Řím znovu ztratilo, Juventus vede už o devět bodů

Turín – Z AS Řím se začíná pomalu stávat remízový král. Tým z věčného města uhrál nerozhodný výsledek pošesté z posledních osmi duelů, když na půdě Hellasu Verona hrál 1:1, a opět tak ztratil na první Juventus, který doma zdolal Atalantu Bergamo 2:1. Rozdíl mezi oběma rivaly je v současnosti devět bodů.  

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: ČTK/NurPhoto/ autor: Matteo Bottanelli

Juventus, který dosud v ročníku prohrál jediný zápas, inkasoval jako první. Ve 25. minutě překonal Buffona po rohovém kopu Migliaccio. Závěr prvního poločasu však favorizovanému domácímu celku vyšel: Llorente vyrovnal a v poslední minutě se zdálky přesně trefil Pirlo. Bergamo prohrálo potřetí za sebou a zůstalo tři body nad sestupovým pásmem.

Sassuolo se v Neapoli hodinu úspěšně bránilo, ale pak kolumbijský útočník Zapata zakončil rychlý protiútok a krátce nato se neobsazený Hamšík prosadil střelou uvnitř vápna. Střídající Mertens pak strávil na hřišti jen šest minut, za faul zezadu na unikajícího protihráče dostal červenou kartu. Svěřenci Rafaela Beníteze však pátou výhru z posledních šesti zápasů bez potíží udrželi a čtvrtému Laziu se vzdálili na pětibodový odstup.

Římané sice na půdě patnáctého celku tabulky vedli po brance kapitána Tottiho, ještě do přestávky ale domácí vyrovnali zásluhou vlastní branky Keity. Ve druhém poločase se už skóre nezměnilo a AS tak remizovalo pošesté z posledních sedmi ligových zápasů.

Naopak druhý římský klub Lazio otočil domácí utkání s Palermem a poskočil na čtvrté místo tabulky před Fiorentinu, která jen remizovala s Turínem. Tři body si připsal také AC Milán, který porazil Cesenu 2:0.

Inter Milán zvítězil v Cagliari 2:1 a z jedenáctého místa se vyhoupl až na šesté, zatímco poražený tým zůstal na sestupové 18. pozici. V druhé půli zařídili Interu výhru chorvatský středopolař Mateo Kovačič a Mauro Icardi, domácí už jen snížili. Bývalý sparťanský záložník Josef Hušbauer se do sestavy Cagliari znovu nedostal.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Juventus Turín - Bergamo 2:1 (39. Llorente, 45. Pirlo - 25. Migliaccio), AC Milán - Cesena 2:0 (22. Bonaventura, 90. Pazzini z pen.), Empoli - Chievo 3:0 (46. a 67. Maccarone, 22. Rugani), Hellas Verona - AS Řím 1:1 (38. vlastní Keita - 26. Totti), Lazio Řím - Palermo 2:1 (33. Mauri, 78. Candreva - 26. Dybala), Sampdoria Janov - FC Janov odloženo kvůli podmáčenému hřišti, Fiorentina - FC Turín 1:1 (85. Salah - 88. Vives), Neapol - Sassuolo 2:0 (61. Zapata, 70. Hamšík), Cagliari - Inter Milán 1:2 (74. vlastní Carrizo - 47. Kovačič, 68. Icardi). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články