Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň načne jaro proti Budějovicím. Vypálení z bloků je důležité, ví Koubek

Praha - Jsou první a myslí na titul. Fotbalisté plzneňské Viktoria vstoupí do jarní části první ligy proti Českým Budějovicím. Pokud podzimní mistr doma nováčka porazí, minimálně do pondělí povede o čtyři body před pražskou Spartou. Ta přivítá Příbram až po víkendu. Od 17:00 se dnes hraje pět utkání. Studio k utkání Plzně a Českých Budějovic sledujte na ČT sport od 19:45. Náš web přinese textový on-line přenos s výkopem ve 20:15.

Trenér Plzně Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

20:15 ČT sport Plzeň - Č. Budějovice

Plzni v sobotu nevyšla generálka a na závěr španělského soustředění podlehla Krasnodaru 0:2, zatímco České Budějovice si zvedly sebevědomí výhrou 3:1 v Teplicích. Ve Štruncových sadech se ale střetne nejlepší útok s nejhorší obranou soutěže. Viktoria navíc v lize porazila dvanáctý celek tabulky čtyřikrát po sobě a naposled na podzim jasně 4:0.

"Nesmíme nic pokazit a je potřeba ke všem zápasům přistoupit maximálně zodpovědně a s největším nasazením. Jinak se těžko udržíme tam, kde jsme. Věřím, že to kluci zvládnou. Vypálení ze startovních bloků je důležité a my samozřejmě nechceme zaspat," řekl plzeňský kouč Miroslav Koubek.

17:00 Teplice - Ostrava

Šesté Teplice proti páté Ostravě povede staronový trenér Petr Rada, jehož předchůdce Zdeněk Ščasný v pondělí kvůli neshodám s vedením nečekaně rezignoval. Na lavičce hostujícího Baníku si zase Petr Frňka odbude prvoligovou premiéru v roli hlavního kouče.

"Naše role teď není jednoduchá po tom, co se stalo, ale snažím se kluky na Ostravu připravit co nejlépe. Pomáhá mi, že některé hráče jsem už trénoval, o ostatních jsem se bavil se Zdeňkem Ščasným a mám tu asistenty, kteří s kluky pracovali," uvedl Rada.

17:00 Liberec - Slavia

Předposlední Liberec doma změří síly s osmou Slavií Praha. Slovan v soutěžní premiéře povede trenérské duo Jiří Kotrba, Josef Csaplár. Severočeši chtějí zúročit povedenou zimní přípravu, ve které byli s osmi výhrami nejlepším týmem první ligy.

"Každý start je strašně důležitý. Nejen ten první zápas, ale tak tři čtyři utkání. Pokud se povedou, je ta půlsezona úplně o něčem jiném. Pokud ne, je to vždy velká starost," upozornil Kotrba.

17:00 Bohemians 1905 - Slavia

Bohemians 1905 přivítají Jihlavu a střetnutí třináctého s jedenáctým mužstvem tabulky bude pikantní pro oba trenéry. Domácí Roman Pivarník vedl dříve Vysočinu, naopak nový kouč hostů Luděk Klusáček loni na jaře zachránil Pražany v nejvyšší soutěži.

"Hrajeme proti hodně známým a o to bude větší motivace Jihlavu porazit," konstatoval Pivarník, jehož tým získal z posledních šesti kol jediný bod. "Na své působení v Bohemians mám krásné vzpomínky. Ovšem zápas neberu nijak prestižně. Jsem v Jihlavě a budu chtít Bohemku obrat o body," přidal Klusáček.

17:00 Mladá Boleslav - Hradec Králové, Brno - Dukla

Poslední Hradec Králové se představí v Mladé Boleslavi. Čtvrtí Středočeši mají výbornou domácí formu: na svém stadionu vyhráli šest z posledních sedmi ligových zápasů a nestačili jen na Plzeň. "Votroci", kteří na nesestupové příčky ztrácejí pět bodů, ale už dokázali Mladou Boleslav porazit v zimní přípravě. Devátá Dukla odstartuje druhou část sezony v Brně. Pražané se čtrnáctou Zbrojovkou v rámci nejvyšší soutěže prohráli jen jednou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články