Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liverpool vyhrál díky Balotelliho penaltě, Celtic proti Interu vyválčil remízu 3:3

Liverpool - Jediný penaltový gól Maria Balloteliho rozhodl o výhře Liverpoolu nad Besiktasem 1:0 v úvodním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy. Divokou přestřelku viděli návštěvníci stadionu Celtic Park, kde celek z Glasgow přivítal milánský Inter. Italský celek neudržel vedení a na hřišti Celticu a remizoval 3:3.

Mario Balotelli
zdroj: ČTK/Empics

Besiktas bez Tomáše Sivoka přišel o cennou remízu ze hřiště Liverpoolu až v závěru. Bránící hráč hostů fauloval v šestnáctce Ibeho a střídající Balotelli s přehledem penaltu proměnil. Angličané si počtvrté v řadě poradili s tureckým soupeřem.

Fotbalisté Interu Milán remizovali na hřišti Celticu 3:3.Hosté vedli po třinácti minutách zásluhou Shaqiriho a Palacia o dvě branky, domácí se ale do hry vrátili dvěma slepenými góly z 24. a 26. minuty. Nejprve se trefil Armstrong, jenž do Celticu přestoupil na začátku února z Dundee United, vyrovnání pak zařídil vlastní brankou Campagnaro.

Těsně před pauzou vedení pro hosty znovu zařídil po chybě brankáře Gordona Palacio. O výhru Inter přišel až ve třetí minutě nastavení, po Hendersonově pasu se prosadil střídající Guidetti, který v Celticu hostuje z Manchesteru City.

Nejlepší střelec Tottenhamu v EL Harry Kane zůstal zpočátku pouze na lavičce, přesto se "Kohouti" dostali do vedení proti Fiorentině už po několika minutách. Po Paulinhově rohovém kopu se pěknou střelou z voleje blýskl Soldado.

Hosté ale ještě do přestávky vyrovnali, Fernándezův přímý kop se po zákroku gólmana Llorise odrazil pouze k Basantovi a ten si připsal první gól v tomto ročníku soutěže. V druhém poločase se stav nezměnil a Fiorentina podeváté v řadě venku v evropské soutěži neprohrála.

Souhrn dalších zápasů najdete zde (//sport/fotbal/evropska-liga/302258-as-rim-nevyzral-na-feyenoord-pred-zapasem-radili-fanousci-ve-meste/).

Obhájce titulu Sevilla i bez zraněné brankářské jedničky Beta zvládla duel s Mönchengladbachem, o výhře Andalusanů 1:0 rozhodl v 70. minutě Iborra. Další španělský celek Villarreal porazil 2:1 Salcburk.

Dynamo Kyjev od 19. minuty vedlo na hřišti francouzského Guingampu, celý druhý poločas ale muselo odehrát po dvojnásobném vyloučení v devíti a to se mu stalo osudným. V 72. minutě se trefil s pěti brankami v EL nejlepší střelec Guingampu Beauvue a o tři minuty později dokonal obrat střídající Diallo.

Úvodní zápasy 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Ajax Amsterodam - Legia Varšava 1:0 (1:0)

Branka: 35. Milik. Anderlecht - Dynamo Moskva 0:0 ČK: 75. Büttner (Dynamo).

Guingamp - Dynamo Kyjev 2:1 (0:1)

Branky: 72. Beauvue, 75. Diallo - 19. Veloso. ČK: 39. Jarmolenko, 45. Belhanda (oba Dynamo).

Villarreal - Salcburk 2:1 (1:0)

Branky: 32. Uche, 54. Čeryšev - 48. Soriano z pen.

Liverpool - Besiktas 1:0 (0:0)

Branka: 85. Balotelli z pen.

Tottenham - Fiorentina 1:1 (1:1)

Branky: 6. Soldado - 36. Basanta.

Celtic Glasgow - Inter Milán 3:3 (2:3)

Branky: 24. Armstrong, 26. vlastní Campagnaro, 90.+3 Guidetti - 13. a 45. Palacio, 4. Shaqiri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy