Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

United zvládli obrat s Prestonem a ve čtvrtfinále narazí na Arsenal

Londýn - Velkou fotbalovou bitvu slibuje čtvrtfinále nejstarší fotbalové soutěže světa. Manchester United totiž postoupil v FA Cupu po vítězství 3:1 nad třetiligovým Prestonem a jejich dalším soupeřem budou obhájci trofeje z Londýna. Hrát se má 7. nebo 8. března.

Radost hráčů Manchesteru United
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Mike Egerton

Preston se přitom krátce po poločase dostal do vedení, ale favorizovaní hosté v závěrečné půlhodině odpověděli brankami Herrery, Fellainiho a Rooneyho penaltou.

Do čtvrtfinále prošla také Aston Villa po výhře 2:1 nad Leicesterem. V něm se utká s West Bromwichem a Liverpool s druholigovým Blackburnem. Další druholigový celek Reading nastoupí proti třetiligovému Bradfordu, který už vyřadil Chelsea i Sunderland. 

Arsenal si v osmifinále poradil s druholigovým Middlesbroughem 2:0, o obě branky se postaral Olivier Giroud. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický přišel na hřiště v dresu Arsenalu v 72. minutě, na straně poražených chyběl zraněný Tomáš Kalas.

Giroud potvrdil, že se mu v FA Cupu daří. V posledních 11 startech v něm nastřílel už sedm branek a na další čtyři přihrál. Nejprve zakončil přihrávku od Gibbse, při druhé brance si při rohu naběhl na přední tyč a chytře usměrnil míč do branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články