Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bednářovi to v Příbrami pálí. Znovu dal dva góly

Antalya (Turecko) – Ze Sparty odešel jako nepotřebný. V Příbrami se v přípravě stal oporou. Roman Bednář se v novém působišti již podruhé v řadě zapsal během jednoho zápasu dvakrát mezi střelce a díky jeho brankám zvítězili Středočeši nad šestým týmem čínské ligy Kuej-čou Renhe 2:1.

Bednář, který v zimě přišel jako volný hráč ze Sparty, se v prvním utkání v příbramském dresu proti Charkovu ještě neprosadil, ale pak dvěma góly zařídil výhru nad Lokomotivem Sofia a nyní stejný výkon předvedl i proti Kuej-čou.

Nejprve při presinku Příbrami obral o míč brankáře a zamířil do odkryté branky. Čínský celek srovnal z penalty po faulu obránce Matějů. Ale ještě do poločasu vrátil Středočechům vedení Bednář, který si poradil ve vzdušném souboji s brankářem a hlavou zařídil výhru.

Číňané mohli po změně stran znovu srovnat, když po ruce smolaře Matějů kopali druhou penaltu, ale brankář Boháč ji zneškodnil a uhájil vítězství.

Příbram se tak vrátí ze soustředění v Turecku s bilancí dvou výher, jedné remízy a skóre 4:1, když se o všechny čtyři branky postaral Bednář. Generálkou na start jara bude pro Příbram 14. února duel s Libercem.

Přípravná fotbalová utkání:

Příbram - Kuej-čou 2:1 (2:1)

Branky Příbrami: 17. a 40. Bednář.

Sestava Příbrami: Boháč - Matějů, Zápotočný, Tregler, Divíšek - Jiří Mareš (70. Řezníček), Hnaníček, Fillo (81. Polanský), Suchan (60. Hronek), Zeman (81. Šindelář) - Bednář (73. Fořt). Trenér: P. Tobiáš.

Dukla Praha - FK Čukarički 0:3 (0:0)

Branky: 55. Stojiljkovič, 60. Srnič, 84. Mandič.

Sestava Dukly: Chudý - Karavajev, Štetina (70. Jeřábek), Polom (70. Vorel), Matěj Hanousek - Považanec (81. Daniel Tetour), Hlinka (81. Gedeon), Čajič (64. Koval) - Děgarčov (84. Preisler), Blažek (70. Mareš), Berger (70. Kluk). Trenér: Kozel.

1. FC Slovácko - Odense BK 0:1 (0:1)

Sestava Slovácka: Daněk - Prajza, R. Mezlík (46. T. Rada), Košút, Šimko (46. Reinberk) - Sadílek, Valenta (46. Kalouda), Havlík (46. Trávník), Hlúpik (46. Galuška), Civič - Zajíc. Trenér: Habanec.

Zbrojovka Brno - Daugava Riga 5:0 (1:0)

Branky: 38. Brigant, 53. Hyčka, 74. P. Buchta, 82. Zoubele z pen., 88. Markovič.

Sestava Brna: Melichárek (46. Veselý) - P. Buchta, Malík, Schuster - Hyčka, Zoubele, Serečin, Šumbera - Markovič, Klán, Brigant. Trenér: Kotal.

Rapid Vídeň - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Branky: 30. Kainz, 62. Schwab z pen.

Sestava Č. Budějovic: Křížek - Janotka, Lengyel (84. Švantner), Podstavek, Hanzlík - Kladrubský, Benát, Miskovič (46. Volešák) - Pešek (74. Řezáč), Linhart (46. Kalod), Michal Škoda. Trenér: Urban.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články