Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Manchester United si odvezl z West Hamu jen bod, City ztratilo s Hullem

Londýn – Šanci posunout se zpátky na třetí místo tabulky nevyužili fotbalisté Manchesteru United. Na hřišti West Hamu uhráli pouze remízu 1:1, při čemž o zisku bodu rozhodli až v nastavení. Ztratil i Arsenal, který v severolondýnském derby prohrál s Tottenhamem 1:2. Chelsea na čele tabulky navýšila svůj náskok na Manchester City, když vyhrála nad Aston Villou a loňský mistr zároveň doma jen remizoval s Hullem.

Zklamaní hráči Manchesteru United
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

Svěřenci Louise van Gaala prohráli z posledních 14 duelů jen jediný, jenže proti West Hamu neměli svůj den. Domácí měli víc šancí a ekvádorský střelec Enner Valencia donutil Davida de Geu v brance United ke dvěma parádním zákrokům. Senegalec Cheikhou Kouyaté byl navíc na začátku druhé půle se svým průnikem úspěšnější.

Na druhé straně zmařili příležitosti Radamel Falcao i Robin van Persie. Až Blind při závaru před brankou spasil Manchester ranou z hranice šestnáctky. Myšlenky na obrat vzaly za své krátce po vyrovnání, po němž byl po druhé žluté kartě vyloučen zadák Rudých ďáblů Luke Shaw.

O výhře Tottenhamu rozhodl Kane

Arsenal se proti Tottenhamu dostal do vedení, o které se postaral Mesut Özil, už v jedenácté minutě po pohledném voleji. Tottenham však pokračoval v náporu a po přestávce skóre otočil. Nejprve Kane v 56. minutě dorážkou ukončil hostům 362 minut trvající neprůstřelnost a čtyři minuty před koncem krásnou hlavičkou zaznamenal svou dvanáctou ligovou branku.

Harry Kane překonává obranu Arsenalu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Bylo to moje první londýnské derby a bylo to neuvěřitelné. Jako kluk jsem jich v televizi viděl stovky a nejde popsat, co teď prožívám," řekl dvaadvacetiletý Kane, který si podle kouče Arsenalu Arséna Wengera hlasitě řekl o nominaci do anglické reprezentace. "Když nebude povolán, tak mu nabídne pas jiná země," prohlásil francouzský trenér.

Arsenal, za který odehrál posledních dvacet minut Tomáš Rosický, se po prohře s londýnským rivalem propadl mimo pohárové příčky na šestou pozici. Na pátý Tottenham, který drží páté místo, zaručující start v Evropské lize, zaostávají Kanonýři o bod.

Chelsea nezaváhala

Chelsea nastoupila s Petrem Čechem pouze mezi náhradníky a do vedení ji poslal už v osmé minutě Eden Hazard. Aston Ville se v úvodu druhého poločasu podařilo vyrovnat - postaral se o to Jores Okore a domácí díky němu ukončili 659 minut dlouhé čekání na gól. Na bod to ale nestačilo, protože v 66. minutě zařídil hostům výhru Branislav Ivanovič.

"Mám radost, že Manchester City ztratil, na jejich zápas jsem vůbec nemyslel. Soustředil jsem se výhradně na naše utkání," reagoval José Mourinho po utkání. "Máme za sebou další překážku v boji o titul, ale ještě nás čeká spousta dalších. Tohle je asi jediná liga na světě, kde i týmy z dolních pater tabulky můžou hrát i s favority o body," dodal. 

Tým trenéra Josého Mourinha si tak upevnil vedení v tabulce, protože Manchester City nečekaně zaváhal. Obhájce titulu jen remizoval s Hullem a bod navíc zachránil až v nastavení James Milner, jenž vyrovnal po úvodní brance Davida Meylera z 35. minuty.

"Můj gól byl k ničemu, zase jsme ztratili body doma," posteskl si v narážce na nedávnou prohru s Arsenalem Milner. "Musíme se nad tím zamyslet, protože všechny naše úspěchy v předchozích sezonách byly založené na solidní domácí formě. Teď ale musíme přivézt víc bodů z venku, protože Chelsea má velký náskok," přidal.

Liverpoolské derby bez vítěze

Druhé sobotní derby vítěze nemělo, v utkání Evertonu s Liverpoolem branka nepadla. Pro hostujícího kapitána Stevena Gerrarda navíc šlo o poslední zápas proti městskému rivalovi, po sezoně totiž bývalý anglický reprezentant zamíří do Los Angeles Galaxy. 

Na třetí místo se minimálně do neděle posunul Southampton po výhře 1:0 nad Queens Parkem, kterou zařídil v nastavení Sadio Mané. Před čtvrtým Manchesterem United mají Saints dvoubodový náskok, Rudí ďáblové ale mají k dobru nedělní duel s West Hamem.

24. kolo Premier League

Tottenham - Arsenal 2:1 (56. a 86. Kane - 11. Özil), Aston Villa - Chelsea 1:2 (49. Okore - 8. Hazard, 66. Ivanovič), Leicester - Crystal Palace 0:1 (55. Ledley), Manchester City - Hull 1:1 (90. Milner - 35. Meyler), QPR - Southampton 0:1 (90. Mané), Swansea - Sunderland 1:1 (66. Ki Song-jung - 42. Defoe), Everton - Liverpool 0:0, Burnley - West Bromwich 2:2 (11. Barnes, 32. Ings - 45. Brunt, 67. Ideye), Newcastle - Stoke 1:1 (74. Colback - 90. Crouch), West Ham United - Manchester United 1:1 (49. Kouyaté - 90.+2 Blind).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články