Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Slavii zařídil těsnou výhru ve Voticích dvěma góly Volešák

Praha - Fotbalisté Slavie Praha postoupili do 4. kola Poháru ČMFS jen díky nejtěsnější výhře. Ve Voticích zdolali domácí divizní tým Marily 2:1 dvěma brankami Volešáka, který v lize v této sezoně odehrál jen pár minut. V dalším kole Slavia nastoupí 29. října v Sezimově Ústí.

Slávia v utkání poháru ČMFS
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Mistrovský tým vyběhl na zaplněný stadion s několika náhradníky a soupeře, který hraje o tři soutěže níž, od začátku sevřel před jeho brankou. Již ve třetí minutě Černý odcentroval, ale Litterimu chyběl krok. Ve 12. minutě po rohu mířil Šmicer z voleje těsně vedle, o dvě minuty později stejný hráč nepropálil zhuštěnou obranu domácích.

Nepřesná byla i střela Volešáka z dálky, ale ve 21. minutě se tento hráč již trefil. Po centru Černého hlavičkou o zem překonal brankáře Duchečka. Hráči Votic se k ohrožení branky téměř nedostali, přesto byli ve 34. minutě byli blízko vyrovnání. Bývalý reprezentant a exsparťan Svoboda unikl po levé straně, ale po jeho centru hlavičkoval volný Horváth nepřesně.

I po změně stran se hrálo prakticky na jednu branku. V 58. minutě neudržel brankář Ducheček centr, Šmicer přiťukl na nabíhajícího Volešáka a ten zvýšil na 2:0. Čtvrt hodiny před koncem si po centru dal vlastní gól Latka a jasná záležitost se mohla změnit v drama. Slavia však těsnou výhru udržela.

"Spokojen bych byl, kdybychom vyhráli vyšším rozdílem. Sami jsme si zápas zdramatizovali vlastní brankou a v závěru se potom může stát cokoliv," zlobil se slávistický kouč Karel Jarolím. Do zápasu nasadil několik hráčů, kteří pravidelně za první mužstvo nehrají. "Volešák dal dva góly a určitě splnil očekávání," pochválil svého nového střelce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články