Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus dalšího zaváhání Říma nevyužil, v Udinese nechal dva body

Řím – Rozdíl mezi první Juventusem a druhým AS Řím zůstává i po 21. kole italské ligy sedmibodový. Stará dáma sice mohla využít dalšího zaváhání Římanů, kteří doma pouze remizovali 1:1 s Empoli, avšak z Udinese si dovezli rovněž pouze bod po nerozhodném výsledku 0:0. Ani na třetí pokus se na hřišti v zápase Cagliari nedostal Josef Hušbauer. Jeho tým prohrál v Bergamu 1:2.

Utkání AS Řím - Empoli
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

Třetí Neapol zvítězila na hřišti Chieva 2:1 a má už pět bodů k dobru před Laziem Řím a Sampdorií Janov, které v dnešních zápasech nezískaly ani bod. Sassuolo zvítězilo 3:1 nad Interem Milán a poprvé v historii tohoto soupeře zdolalo.

Vyrovnaný duel mezi Udine a Juventusem nenabídl příliš mnoho vyložených šancí. V domácím týmu měl největší příležitost po Di Nataleho rohovém kopu Danilo, gólman Buffon však zareagoval včas. Na druhé straně vyslal nebezpečnou střelu Lichtsteiner, trefil ale břevno. Udine tak počtvrté v řadě bodovalo, svému dnešnímu soupeři ale už v pěti utkáních nevstřelilo branku.

Římané si utkání výrazně zkomplikovali ve 38. minutě, kdy stoper Manoles srazil ve vápně protihráče a byl vyloučen. Hosté navíc proměnili penaltu a situaci odnesl taktickým střídáním také kapitán Totti, který musel své místo přepustil obránci.

Jenže Empoli si dobře rozehraný zápas ještě do poločasu pokazilo, když byl po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen Saponara. Řím pak po změně vybojoval alespoň remízu poté, co pravý bek Maicon mířil přesně k tyči. Otočit skóre mohl Astori, ale hlavou trefil jen břevno.

V prvním poločase zápasu Chievo - Neapol padly dva vlastní góly, po jednom na každé straně. O výhře hostů pak rozhodl v 62. minutě střelou z otočky Gabbiadini, jenž do Neapole přestoupil v lednu ze Sampdorie a za nový tým se trefil poprvé.

Lazio prohrálo s posledním, Cagliari přišlo o bod v nastavení

Lazio Řím překvapivě nezvládlo duel v Ceseně a s předposledním celkem ligy prohrálo 1:2. Do 87. minuty vedli domácí zásluhou Defrela a vlastní branky Cataldiho o dva góly, v závěru zkorigoval skóre Klose.

Turín potvrdil formu a v osmém zápase v řadě bodoval, janovskou Sampdorii zdolal i díky hattricku Quagliarelly 5:1. Nejlepší střelec týmu se prosadil v sezoně už osmkrát. Nová posila Sampdorie Samuel Eto'o odehrál posledních 19 minut.

Sassuolo mělo před zápasem s Interem hrozivou bilanci, milánský celek svého soupeře třikrát porazil s celkovým skóre 15:0. Další podobný výsledek ale už v prvním poločase popřeli Zaza a Sansone, kteří domácím zajistili dvoubrankové vedení.

V 83. minutě vykřesal naději pro hosty Icardi, jenž zachytil Magnanelliho přihrávku na brankáře a vstřelil 11. branku v sezoně. V nastavení ale z penalty pojistil výhru Sassuola Berardi.

Slavící fotbalisté AC Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

K prvnímu zápasu za AC Milán nastoupili Salvatore Bocchetti a Mattia Destro, kteří v Inzaghiho týmu hostují ze Spartaku Moskva a AS Řím. Už v 17. minutě se mohli radovat z vedení "Rossoneri" nad Parmou, když Ménez využil penaltu nařízenou po ruce bránícího hráče. O sedm minut později se k tečovanému míči dostal Nocerino a vyrovnal, branku však příliš neslavil, neboť v Parmě hostuje právě z Milána.

Ménez ale v 57. minutě znovu poskytl domácím vedení, trefil se mezi nohama bránícího hráče a brankář Mirante na míč nedosáhl. Na konečných 3:1 pak upravil Zaccardo, jenž v soupeřově týmu působil tři a půl sezony. AC tak plně bodovalo poprvé v tomto kalendářním roce, Parma počtvrté v řadě prohrála a na nesestupové pozice ztrácí deset bodů.

O výhře Bergama nad Cagliari rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Pinilla, a přerušil tak sardinskému celku sérii tří zápasů bez porážky. Hušbauer stále čeká na první odehrané minuty v Serii A.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:

FC Janov - Fiorentina 1:1 (14. vlastní Tatarusanu - 54. Rodríguez), AS Řím - Empoli 1:1 (57. Maicon - 39. Maccarone z pen.), Sassuolo - Inter Milán 3:1 (17. Zaza, 29. Sansone, 90.+3 Berardi z pen. - 83. Icardi), Bergamo - Cagliari 2:1 (18. Biava, 90.+4 Pinilla - 44. Dessena), Cesena - Lazio Řím 2:1 (60. Defrel, 77. vlastní Cataldi - 87. Klose), Chievo - Neapol 1:2 (25. vlastní Britos - 18. vlastní Cesar, 62. Gabbiadini), FC Turín - Sampdoria Janov 5:1 (16., 29. z pen. a 65. Quagliarella, 75. Amauri, 90.+3 Peres - 77. Obiang), Palermo - Hellas Verona 2:1 (18. Dybala, 79. Belotti - 8. Tachtsidis), Udine - Juventus Turín 0:0, AC Milán - Parma 3:1 (17. z pen. a 57. Ménez, 76. Zaccardo - 24. Nocerino).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články